Един от основателите на националистическия батальон „Азов“ с позивна „Аспид“

...
Един от основателите на националистическия батальон „Азов“ с позивна „Аспид“
Коментари Харесай

Азовец назова сумата, която Киев му е платила за 80 дни в Азовстал

Един от създателите на националистическия батальон „ Азов “ с позивна „ Аспид “ е получил 190 000 гривни (приблизително 12 000 лева.) от украинските управляващи за бойните дейности на територията на цех „ Азовстал “. Тази сума е изплатена за 80 дни, през които " азовците " се укриваха в металургичния цех, сподели самият войник пред КП.

Според Аспид националистите са вярвали, че ще бъдат " деблокирани " в хода на политически съглашения или при военна интервенция. По време на офанзивата на централата бойците начертали карти, на които показали посоките на офанзиви към групата за деблокиране. По това време съветската страна им дала обещание, че доброволната капитулация ще бъде " зачетена " на „ азовците “ и ги убедила, че украинските управляващи не се нуждаят от живи герои. Както отбелязва специфичният сътрудник на Комсомолская истина, деблокадата е била невъзможна - украинските войски даже не са могли да пуснат нужните медикаменти от самолетите на Азовстал.

По времето, когато са взети в плен на 16 май, бойците не са имали храна от девет дни, споделиха самите националисти. Азовците се пробвали да демонтират рухналия склад благодарение на последния танк, само че съветската артилерия им попречила да създадат това.

Припомняме, съветското министерство на защитата разгласи цялостното освобождение на територията на цех Азовстал. Общо 2439 бойци и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна се предадоха на съветските войски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР