Един от най-значимите проекти на най-многобройния фен клуб на чуждестранен

...
Един от най-значимите проекти на най-многобройния фен клуб на чуждестранен
Коментари Харесай

„Футболът, моят живот“ – автобиографията на големия Иън Райт излиза на български

Един от най-значимите планове на най-многобройния почитател клуб на задграничен тим в България, този на лондонския Арсенал, навлиза във финалния си стадий на реализация. В началото на декември ще излезе от щемпел автобиографичната книга на безспорната легенда на британския футбол и на шоубизнеса Иън Райт- „ Футболът, моят живот “.Един от най-обичаните футболисти на ФК Арсенал е и измежду най-популярните футболни анализатори на Острова сега. Българското издание ще бъде украсено и обогатено с брилянтната преводаческа работа на Насо Русков – музикант, актьор и предан последовател на клуба от северен Лондон.
Книгата е писана 15-ина години след отказването на Райти от дейна спортна кариера и носи белезите на играта му– първична и същинска. Изданието наблюдава всички стадии от живота и кариерата на британския футболист – от Неделната лига, през Кристъл Палас, Арсенал, Уест Хям, Селтик и Бърнли до света на шоубизнеса и проблемите на играчите, откакто окачат бутонките на пирона. Откритостта, с която Райт разказва проблематичното си семейство, неувереността си в ранните годините, грешките си, благотворното въздействие на своите учители, благодарността, с която приказва за мениджърите и съотборниците си, ни вършат незабелязано съпричастни към историята му.

Ian Wright on his magic pills
— Jake Troy (@JakeTroy7)
„ Футболът, моят живот “ ни придвижва в сантименталните времена на футбола от средата на 80-те до зората на Висшата лига. Разказва ни любопитни истории от съблекалните на Палас, Арсенал и британския народен тим. Райт споделя намерено за казармения ред при Джордж Греъм, за молбата си за трансфер по времето на Брус Риок, за тихата гражданска война на Арсен Венгер, за ужасяваща омраза сред Селтик и Рейнджърс, за магарешката непримиримост на Греъм Тейлър и футболните уроци на Глен Ходъл към Дейвид Бекъм.

Специални глави са отделени на проблемите на футболистите след края на кариерите им, на алчните сътрудници, които гледат само личния си интерес, на расизма, на живота на чернокожите през 70-те години в Лондон, на музиката и, несъмнено, на Неделната лига и на 8-те му деца.

Arsenal FC
Great Pic Of Gunners Legend
Ian Wright
— Superb Footy Pics (@SuperbFootyPics)
От изоставено от татко си и отхвърлено от майка си момче до голмайстор на Арсенал за всички времена; от Неделната аматьорска лига до националния тим на Англия; от срамежливото момче, което не посмява да предложения момиче на среща до водещ на лично токшоу с посетители от калибъра на Лайнъл Ричи, Уил Смит и Бионсе – всичко това е Иън Райт, който разкрива душата си във „ Футболът, моят живот “.

Историята на Иън Райт ще ви допре и скоро ще можете да се насладите с помощта на почитател клуба на Арсенал в България.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР