Един от най-великите гласове на нашето време, канадската певица Селин

...
Един от най-великите гласове на нашето време, канадската певица Селин
Коментари Харесай

Тъжни новини за Селин Дион – предаде се, болестта я победи:

Един от най-великите гласове на нашето време, канадската певица Селин Дион, бе принудена да анулира всички концерти от идното си турне поради коверното заболяване, с което бе диагностицирана преди няколко години. Турнето трябваше да започни през 2023 година и да приключи през 2024 година, заяви CNN.

Първоначално певицата бе отсрочила единствено част от концертите, само че през седмицата бе принудена да се съобщи.

„ Тя изпитва непоносима болежка при всяко придвижване и жест. Подлага се на ежедневна физиотерапия, само че това очевидно не оказва помощ “, посочи източник на CNN от най-близкото обграждане на певицата.

„ Много скърбя, че още веднъж ще ви отчайвам. Работя в действителност крепко, с цел да си върна силите, само че концертите са доста изтощителни даже за здрав човек. Не е почтено непрекъснато да отсрочвам концертите. Ужасно скърбя, само че анулирам всичко. Искам да знаете, че няма да се предам и ще продължа да поставям старания да се върна още веднъж на сцената “, заяви самата Селин Дион в профила си в обществените мрежи.

Тя безусловно е срината, откакто бе диагностицирана с SPS. Заболяването е извънредно рядко и се смята, че визира по един човек на милион. То поразява централната нервна система и гръбначния дирек. Първоначално се смяташе, че в тази ситуация със Селин Дион лекарите са съумели да овладеят пристъпите с медикамент и е задоволително да се отсрочат няколко концерта, само че истината се оказа друга.

„ За болестта се знае напълно малко, а аз изпитвам на своя тил болките от непрестанните конвулсии, които не ми разрешават да вървя или да пея “, разяснява Дион.

SPS е прогресиращо автоимунно заболяване, което предизвиква свръхактивност на мускулатурата. Тялото на болния се сковава и той няма опция да се движи независимо и да приказва. Няма открита терапия и поддържащата терапия е със стероиди. Според CNN анулацията на концертите от турнето е единствено първа стъпка и най-вероятно певицата ще завърши с концертните си изяви вечно.

Всички билети за международното турне на Селин Дион бяха разпродадени, само че уредниците дават обещание да възстановят в цялостен размер изхарчените пари. Само в Европа бяха планувани 42 концерта.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР