Един от най-успешните испански баскетболни треньори изрази недоволството си от

...
Един от най-успешните испански баскетболни треньори изрази недоволството си от
Коментари Харесай

Испанска легенда: Прозорците на ФИБА са лоши за играта

Един от най-успешните испански баскетболни треньори изрази недоволството си от новата квалификационна система на ФИБА - с прозорци по време на сезона, а не както бе признато до момента мачовете на националните тимове да са през лятото. Айто Гарсия Ренесес, заменил треньорския пост на Гран Канария с този на АЛБА Берлин през предходната година счита, че от евроцентралата, Евролигата и НБА би трябвало да намерят съгласие и най-благоприятен вид.

“Прозорците на ФИБА са неприятни за баскетбола. ФИБА би трябвало да договаря с Евролигата, Юрокъп, НБА и националните шампионати, с цел да се сътвори календар, в който датите на мачовете не си пречат”, написа Ренесес в профила си в Twitter.

Ventanas @FIBA son perjudiciales para el baloncesto. @FIBA debería negociar con Euroliga, Eurocup, NBA y las ligas nacionales un calendario en las que competiciones no interfieran unas con otras
— Aíto G. Reneses (@AlejandroGar114) August 15, 2018
71-годишният познавач има 9 трофеи на Испания с Барселона, пет Купи на страната (4 с Барселона и една с Жовентут), както и пет триумфа в другите европейски клубни шампионати - Купа “Сапорта” с Барселона, две Купи “Корач” още веднъж с каталунците, както и ФИБА Юрокъп и УЛЕБ Къп с Жовентут.

Ренесес бе отпред на Испания при сребърния орден на олимпийския баскетболен шампионат в Пекин през 2008 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР