Един от най-успешните български алпинисти Атанас Скатов в момента трябваше

...
Един от най-успешните български алпинисти Атанас Скатов в момента трябваше
Коментари Харесай

Атанас Скатов: Наесен ще направя опит да изкача Шиша Пангма

Един от най-успешните български алпинисти Атанас Скатов сега трябваше да бъде в Тибет и да се приготвя да изкачи 14-ия по височина връх в света – Шиша Пангма.

„ Вече три седмици съм си вкъщи в Сливен. Старая се да спортувам интензивно и мощно имам вяра, че скоро ще пристигна моментът, в който ситуацията ще се възстановява и още веднъж ще мога да отивам на експедиции “, показа алпинистът в студио " Спринт ".

„ На 26 март трябваше да съм в Катманду и от там да отпътува за Тибет за нанагорнище на Шиша Пангма. За страдание, в съвсем всички страни сега границите са затворени и трябваше да си остана вкъщи. Надявам се, че наесен, когато изискванията на Шиша Пангма са даже малко по-добри, ще съумея да отида на тази експедиция “.
Скатов е на мнение, че на спортистите би трябвало да им бъде разрешено да спортуват даже в изключително състояние, тъй като това е тяхната работа.

„ Когато си деен състезател и си затворен вкъщи за няколко седмици бързо излизаш от форма. Лошото е, че по-късно възвръщането на формата става доста по-бавно. Затова мисля, че не би трябвало да се позволява спортистите да излезем от дейна спортна активност и това е моят апел към ръководещите “.

Как националните танци, йогата и балетът влизат в ежедневна приложимост от алпиниста, вижте в нашето видео с него.

Атанас Скатов е първият планинар, оповестил, че е веган, който е изкачил Еверест. Изкачил е 10 върха над 8000 метра. Той е и първият българин, изкачил седемте континентални първенци (т. нар. Седем върха /Seven Summits) (2013 – 2017).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР