Един от най-популярните алтернативни бюти продукти в последно време е

...
Един от най-популярните алтернативни бюти продукти в последно време е
Коментари Харесай

Ролерите за лице: има ли реална полза от тях?

Един от най-популярните различни бюти артикули напоследък е масажор вид " ролер”, който обичайно се употребява за региона на лицето и шията.

Въпреки че най-често този продукт се създава от нефрит, на пазара се срещат и такива, направни от розов кварц, серпентин и други типове полускъпоценни камъни. Идеята на масажора е, че постоянното му потребление подтиква кръвообращението в кожата, предизвиква синтеза на колаген, успокоява подпухналите зони – изключително след сън, спомага за дълбокото навлизане на козметичните артикули и оказва изглаждащ резултат върху фините линии.

Нефритените ролери са изключително известни среди бюти инфлуенсърите в YouTube и Instagram, а тези, които се увличат от New Age философията имат вяра, че всеки друг камък, от който е направен масажора, има разнообразни свойства – регенериращи, успокояващи и даже лечебни.

Дали обаче всички тези широкорекламирани изгоди са действителни? Счита се, че ролерите за лице са били част от бюти арсенала на китайската аристокрация още през XVII век, само че дали използването им в действителност води до възстановяване на състоянито на кожата? Ако попитате Ким Кардашиян – отговорът е изрично да, тя е един от най-запалените последователи на тази изцяло постижима в домашни условия процедура. Мнозина, които са закупили и известно време са употребявали подобен вид масажор (цената им варира съгласно камъка, от който са направени) обаче имат смесени усеща по въпроса.

Да, в действителност използването на ролера редуцира подуването и подтиква кръвообращението, само че това в действителност се отнася и всеки различен тип масаж. За това пък не дребна част от потребителите е на мнение, че продуктът основава чувство за релаксация и в действителност оказва помощ за по-бързото асимилиране на разнообразни типове хидратиращи кремове, серуми и други.

И макар че единомислещото умозаключение е, че процедурата не води до основна смяна, множеството хора, които са употребявали подобен масажор, възнамаревяват да продължат да го вършат. Едно е несъмнено: ролерите сигурно не вредят и, в случай че сте им фенове, умерено можете да ги включите към ежедневната ви бюти рутина.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР