Един от най-любимите джаз фестивали у нас се завръща и

...
Един от най-любимите джаз фестивали у нас се завръща и
Коментари Харесай

A to JazZ и това лято

Един от най-любимите джаз фестивали у нас се завръща и това лято, с цел да посрещне звезди от международен сан. Сред тях като хедлайнери се открояват имената на Лала Хатауей, Джазмея Хорн и Кори Хенри и групировката The Funk Apostles, които ще оглавят сцената на тазгодишното издание.

 Лала Хатауей

Лала Хатауей

Лала Хатауей, която е носителка е на пет награди Грами, е първият хедлайнер на 6 юли и ще показа новия си албум Honestly пред родната аудитория. Работила е с имена като Фарел Уилямс и Кендрик Ламар и е споделяла една сцена с реализатори като Принс, Мери Джей Блайдж и Стиви Уондър.

 Джазмея Хорн

Джазмея Хорн

Специален посетител втората джаз вечер ( 7 юли ) ще бъде изгряващата звезда от Ню Йорк Джазмея Хорн. Тя също идва в България, с цел да показа новия си албум, озаглавен A Social Call, а единствено преди няколко месеца певицата покори международната джаз сцена с първа номинация за Грами.

 Кори Хенри

Кори Хенри

Акцентът от последния ден ( 8 юли ) на A to JazZ 2018 ще бъдат Кори Хенри и групировката от музиканти The Funk Apostles. Хенри Кори е притежател на две награди Грами, правил е турнета и е записвал с величия като Брус Спрингстийн, The Roots, Пъф Деди и Йоланда Адамс.

В рамките на A to JazZ ще чуем и триото Dock in Absolute, JM Jazz World Orchestra, водени от тромбониста и композитор Луис Бонила, както и латвийците Daunius Pulauskas Group .

Българско наличие на музиканти също не липсва. На сцената на джаз феста чакаме Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет, ГлоБалКан, Trombobby, Лили Илиева с Минимум квартет и Two Cities One World.

За осма следващата година A to JazZ Festival ще се организира в София. Събитието още веднъж ще се случи в Южен парк 2 с дати 6, 7 и 8 юли.

Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР