Един от най-любимите джаз фестивали у нас се завръща и

Един от най-любимите джаз фестивали у нас се завръща и ...

A to JazZ и това лято.


Един от най-любимите джаз фестивали у нас се завръща и това лято, за да посрещне звезди от световен ранг. Сред тях като хедлайнери се открояват имената на Лала Хатауей, Джазмея Хорн и Кори Хенри и формацията The Funk Apostles, които ще оглавят сцената на тазгодишното издание.

Лала Хатауей

Лала Хатауей

Лала Хатауей, която е носителка е на пет награди Грами, е първият хедлайнер на 6 юли и ще представи новия си албум Honestly пред родната публика. Работила е с имена като Фарел Уилямс и Кендрик Ламар и е споделяла една сцена с изпълнители като Принс, Мери Джей Блайдж и Стиви Уондър.

Джазмея Хорн

Джазмея Хорн

Специален гост втората джаз вечер (7 юли) ще бъде изгряващата звезда от Ню Йорк Джазмея Хорн. Тя също идва в България, за да представи новия си албум, озаглавен A Social Call, а само преди няколко месеца певицата покори световната джаз сцена с първа номинация за Грами.

 Кори Хенри

Кори Хенри

Акцентът от последния ден (8 юли) на A to JazZ 2018 ще бъдат Кори Хенри и формацията от музиканти The Funk Apostles. Хенри Кори е носител на две награди Грами, правил е турнета и е записвал с величия като Брус Спрингстийн, The Roots, Пъф Деди и Йоланда Адамс.

В рамките на A to JazZ ще чуем и триото Dock in Absolute, JM Jazz World Orchestra, водени от тромбониста и композитор Луис Бонила, както и латвийците Daunius Pulauskas Group.

Българско присъствие на музиканти също не липсва. На сцената на джаз феста очакваме Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет, ГлоБалКан, Trombobby, Лили Илиева с Минимум квартет и Two Cities One World.

За осма поредната година A to JazZ Festival ще се проведе в София. Събитието отново ще се случи в Южен парк 2 с дати 6, 7 и 8 юли.

Входът за A to JazZ Festival 2018 е свободен.

Източник: lifestyle.bg