Един от най-известните неврохирурзи в Турция - доц. д-р Зафер

...
Един от най-известните неврохирурзи в Турция - доц. д-р Зафер
Коментари Харесай

Топ хирург от Турция е финалист Balkan Medical Awards 2022

Един от най-известните неврохирурзи в Турция - доцент доктор Зафер Токташ, който има повече от 17 години опит в своята област, е измежду финалистите за седмото издание на Balkan Medical Awards 2022, оповестяват уредниците от VIP COMMUNICATION.

Събитието ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, лечебни заведения, клиники и екипи с потвърдени значими достижения в региона. Церемонията ще се състои на 17 юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.

Доц. доктор Токташ е извънредно прочут на българските пациенти и е един от най-търсените лекари за безвъзмездни съвещания в осведомителния център “Медикъл Караджъ “. Много са историите на пациентите с добър завършек на доцент доктор Токташ и ЗИЦ “Медикъл Караджъ “.



Неговата активност е обвързвана с най-съвременните научни достижения в неврохирургията. Често късмет за естествен живот, посредством неговите опитни ръце, получават и доста български пациенти.

Доц. доктор Зафер Токташ приключва здравното си обучение в медицинския факултет в Университет „ Улудаг “. Специализира в региона на Неврохирургията в Медицинския факултет на Университет „ Мармара “ и продължава своето академично развиване в областа на Микроневрохирургията. Получава купата доцент през 2017 година

Доц. доктор Зафер Оркун Токташ е учител в Университет „ Бахчешехир “ и изключително интензивно натъртва на развиването си в региона на гръбначната хирургия. Той употребява последните софтуерни благоприятни условия за лекуване на лумбална и цервикална дискова херния, тумори на гръбначния дирек и гръбначния мозък, сколиоза и други болести на гръбначния дирек и гръбначния мозък.

Работейки в Медикал Парк Пендик и Гьозтепе, където разполагат с „ Center of Excellence “ за лекуване на сколиоза, доцент доктор Токташ развива и уточни новаторския си метод за лекуване и диагностика на тумори, благодарение на най-съвременната здравна инсталация в международен мащаб.



Методи на лекуване, които доцент доктор Токташ употребява в своята процедура: дискектомия, интервенция на дискова херния, премахване на мозъчни тумори, дълбока мозъчна стимулация (DBS), краниотомия, трансназална резекция на израстък, хирургична интервенция на израстък на хипофизата, хирургично премахване на мозъчна киста, възобновяване на мозъчна аневризма, емболизация на израстък на гръбначния дирек и емболизация на мозъчен израстък.

През 2014 година доцент доктор Токташ прави научно проучване в Харвардския Университет в региона на туморите на гръбначния мозък. Той има голям брой научни изявления за болесттите на гръбначния дирек и гръбначния мозък и продължава своя научен труд.

Доц. доктор Токташ е член на Турската асоциация по неврохирургия, Турската неврохирургична асоциация по хирургия на гръбначния дирек и периферните нерви, Турската асоциация на гръбначния дирек, Северноамериканското общество за гръбначен дирек и Асоциацията по хирургия на нервната система.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР