Един от най-известните класически оркестри в света ще посети страната ...

Един от най-известните класически оркестри в света ще посети страната

Vienna Mozart Orchestra идва у нас за рождения ден на Classic FM радио

Един от най-известните типичен оркестри в света ще посети страната ни по мотив 25-та годишнина на радиото.

Classic FM радио ще отпразнува 25-ия си рожден ден с церемониален концерт на Vienna Mozart Orchestra. Един от най-известните типичен оркестри в света ще зарадва българската аудитория на 22 декември в зала 1 на НДК, по мотив годишнината на единственото радио за класическа музика в страната и на Балканите.

Както подсказва името на оркестъра Vienna Mozart Orchestra, музикантите в състава му се посвещават напълно на творбите на най-уважавания представител на този срок - Волфганг Амадеус Моцарт. Репертоарът на оркестъра варира от всички негови симфонии, през огромно многообразие от инструментални концерти (за цигулка, пиано и духови), до арии и дуети от най-известните му опери. По мотив идните светли празници, от 23 април до 6 май уредниците дават отчасти 10% отстъпка от цената на билети за събитието. Специално за рождения ден радиото, на сцената ще се качат 17 от най-изявените типичен музиканти.

Вече четвърт век Classic FM радио се стреми да съхранява и разпространява класическа музика измежду разнообразни по тип и възраст аудитории, като неразделно е медиен сътрудник и коорганизатор на най-значимите концерти, фестивали и събития в този жанр музика. Тази година радиото ще чества с величествен концерт на учредения от едни от най-хубавите музиканти в света - Vienna Mozart Orchestra.

Oще от основаването си през 1986 година оркестърът радва публиката по цялостен свят, като концертите им се отличават не единствено с високото равнище на професионализъм и музикалното майсторство на сцена. Благодарение на тях, само че и на достоверните исторически костюми и перуки, богатата програмата, както и ентусиазма на всички тези млади музиканти, концертите на Vienna Mozart Orchestra се трансформират в едно незабравимо прекарване.

Макар да е роден в Залцбург, Моцарт намира своя дом във Виена, където живее и твори едни от основните си творби и ненадминати в международен мащаб шедьоври. Всички оркестранти се стремят да запазят музикалната традиция и културното завещание на Виена, като се посветят на популяризирането на симфоничната камерна музика от Виенския типичен срок. Те с лекост ще пренесат публиката в това време, което оформя Виена, столицата и резиденцията на Хабсбургската империя, както никой различен културен срок не е правил преди: Барокът!

Любителите на класическата музика ще имат опцията да посетят концерта на Vienna Mozart Orchestra по случай 25-тия рожден ден на Classic FM радио на 22 декември в зала 1 на НДК. Организатор на концерта е BGTSC, компания с дълготраен опит в организирането на концерти и всеобщи мероприятия. Билети можете да намерите на eventim.bg.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg