Един от най-известните граждани на Русия – френската кинозвезда Жерар

...
Един от най-известните граждани на Русия – френската кинозвезда Жерар
Коментари Харесай

Депардийо гласува в Париж за руски президент


Един от най-известните жители на Русия – френската кинозвезда Жерар Депардийо – през днешния ден в Париж пусна своя глас за президентския избор.

Депардьо, който е другар на съветския президент Владимир Путин, получи съветски паспорт от президента през 2013 година, когато имаше дребна данъчна война сред кинозвездата и управляващите в родината му.

Руското посолство в Париж пусна в Туитър фотография на 69-годишния Депардьо по какъв начин той пуска бюлетината си. „ Жерар Депардийо гласоподава на изборите за съветски президент в секцията в съветското посолство в Париж. Идвайте! “, прикани надписа под фотографията другите руснаци във Франция.

Видео от момента на гласуването, снимано от кореспондент на съветската телевизия RT, провокира на първо място презрителни мнения. „ Против обидите съм, само че за мен този човек е изменник “, написа в Туитър консуматор на френски.

Депардийо провокира врява през 2012 година, когато разгласи, че връща френския си паспорт и се реалокира в белгия, с цел да избегне повишението на налозите от тогавашното държавно управление на социалистите. Неговата известност спадна още повече, когато получи съветски паспорт от Путин.

Мегаздвездата от "Сирано дьо Бержерак" и франчайзинга "Астерикс и Обеликс", който към момента е френски жител, оттогава се трансформира в непослушен бранител на политиката на Кремъл, в това число анексирането на Крим.

"Аз съм жител на света", сподели той пред италианския вестник „ Кориере каузи сера “ през 2016 година "Франция евентуално ще се трансформира в Дисниленд за чужденци, населявана от простаци, които създават вино и вонящо сирене за туристите"./АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР