Един от най-известните британски серийни убийци, "Йоркширският изкормвач" Питър Сътклиф,

...
Един от най-известните британски серийни убийци, "Йоркширският изкормвач" Питър Сътклиф,
Коментари Харесай

COVID-19 уби един от най-страшните серийни убийци във Великобритания

Един от най-известните английски серийни убийци, "Йоркширският изкормвач " Питър Сътклиф, умря през днешния ден на 74-годишна възраст, заяви държавното управление във Англия.

Наричан „ актуалния Джак Изкормвача “, Сътклиф беше наказан през 1981 година за ликвидиране на 13 дами и опит за ликвидиране на 7 други в Северна Англия. Той получи 20 доживотни присъди, само че се надяваше да излежи единствено 30 години затвор. През 2010 година арбитър от Висшия съд постанови, че той в никакъв случай няма да бъде освободен.

"Затворникът от „ Франкланд “ Питър Сътклиф умря в болница на 13 ноември ", осведоми омбудсманът по пандизите и пробацията. Той е дал позитивен тест за Covid-19, само че съгласно английските медии е отказал лекуване. Сътклиф е имал редица съпътстващи болести.

Страдал е от параноидна шизофрения по времето, когато е направил закононарушенията си, само че е прекарал известно време след постановяване на присъдата си в психиатрично заведение с висока степен на сигурност. Впоследствое е бил изместен в пандиза „ Франкланд “, покрай Дърам, североизточна Англия, откакто психическото му положение е счетено за задоволително устойчиво.

В пандиза Сътклиф е бил атакуван като е изгубил зрението на лявото си око. Имал е и нарушено здравословно положение - сърдечни проблеми и диабет в резултат на затлъстяване.

Сътклиф е обичал да атакува секс труженички, макар че всяка жена, която е пресичала пътя му, е била изложена на риск, съгласно ДЕ24.

В своята книга от 2003 година за закононарушенията на Сътклиф „ Невероятно зло “ Майкъл Билтън написа, че той е бил „ колосален и отблъскващ човек “,„ болен и перверзен палач, получавал полово наслаждение от изнасилването и клането на своите жертви “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР