Един от най-известните американски вестници отново призовава американците да залагат

...
Един от най-известните американски вестници отново призовава американците да залагат
Коментари Харесай

Яденето на буболечки трябва да бъде "новата норма": Вашингтон Поуст

Един от най-известните американски вестници още веднъж приканва американците да залагат на буболечките като главен източник на храна, като твърди, че прекосяването към ядливи инсекти вместо говеждо, свинско и пилешко месо ще бъде потребно за околната среда.

Яденето на инсекти вместо месо от добитък ще " облекчи околната среда ", написа в публикация, оповестена във в. " Вашингтон пост ". Отглежданите във ферми инсекти също по този начин дават по-ефективни протеини, твърди вестникът. Например щурците са 12 пъти по-ефективни от кравите при превръщането на фуража в хранително тегло.

Статията от неделя е последната от дългия ред старания на Post и други медии да убедят американците и потребителите на Запад да ядат инсекти. Бързо търсене в Гугъл демонстрира, че вестник Washington Post неведнъж е засягал тематиката най-малко от 2013 година насам, като е разгласил публикации със заглавия като " Защо буболечките би трябвало да са по-голяма част от човешката хранителна верига " и " Защо можете, би трябвало и евентуално ще ядете буболечки ". Заглавието на публикацията от 2019 година беше въпрос: " Бихте ли яли инсекти, с цел да спасите планетата?

Изданието твърди, че 2 милиарда души, или към една четвърт от международното население, към този момент се хранят с буболечки. Той цитира отчет, в който се предвижда, че до 2030 година годишните доходи на промишлеността за ядливи инсекти ще набъбнат до 9,6 милиарда $. " Потребителите към този момент могат да намерят храни като солени мравки в Amazon и протеинови питейни заведения с прахуляк от щурци в швейцарските магазини за хранителни артикули. През последните години в медиите се появиха многочислени материали, възхваляващи достолепията на храненето с инсекти. "

The Post е една от водещите медии, популяризиращи буболечките като храна за хората. Вестникът е благосъстоятелност на създателя на Amazon, милиардера Джеф Безос, за който се твърди, че е фен на насекомите. Безос има връзки и със Световния стопански конгрес, който неведнъж е изтъквал яденето на буболечки като метод за понижаване на изменението на климата.

Целта е храненето с буболечки да стане " нова норма ", което изисква от американците да преодолеят терзанието си от хлебарките и други шесткраки източници на храна. " Наблюдението на другите също може да помогне за превъзмогване на бариерите ", написа Post, като прибавя, че " съпротивата против яденето на инсекти може да бъде мощна " Едно от вероятните решения може да бъде потреблението на известни персони, които да популяризират ядливи буболечки, написа вестникът.

Онлайн критиците се възпротивиха на концепцията.  Много наблюдаващи предложиха чиновниците на Post да поемат самодейността, като сами ядат буболечки.
 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР