Един от най-добрите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува

...
Един от най-добрите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува
Коментари Харесай

Пламен Константинов в “Block Out”: България щеше да е европейски шампион Със Соколов, Казийски и Скримов

Един от най-хубавите български треньори по волейбол Пламен Константинов гостува през днешния ден във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - “Block Out” .

През този сезон Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до купата на Русия и до полуфинал за Купата на CEV. “Единственото нещо, за което скърбя от интервала си отпред на националния тим, че нито в един миг нямах опцията да видя цялостния капацитет на България, събрани всички контузени, афектирани, ядосани, недоволни. Как не можахме да оставим всичко настрани и да разберем, че в последна сметка националния тим не е на никой. Това е единствената ми горчилка. Можеше да реализираме по-добри резултати. Примерно на едно Европейско състезание през 2015-а, да имахме един Цецо Соколов, Скримов, Матей, аз мога да се подпиша, че щяхме да сме европейски първенци в София. Същото нещо приказваме и за Световното, в случай че имахме единствено един Соколов в състава, щяхме да сме на финалите. Но това е част от играта, в това число и от треньорската специалност. Трябва и " да те върже ", и " да те покрие ", само че по този начин са се случили нещата”, съобщи Пламен Константинов особено в предаването “Block Out” по Sportal TV и Sportal.bg . “Но най-вече скърбя, че по една или друга причина не можем да намерим ключа към всеки и да заприличаме малко на сърбите, които каквото и да се случва, когато има потребност националния тим и би трябвало да се играе за националния тим, там няма ядосани, афектирани, искащи, неискащи, всички се сплотяват, отиват и играят, а след това може и да не си приказват. Това нещо не можем да го реализираме явно. Всеки си гледа интереса, дали клубното отборче, " там ми е по-важно, тук може да не пожертвам ", " ядосан съм на президента, на кварталния, на Европейската комисия " и за това няма да играя. Има такива неща, които за мен са необясними. В последна сметка националният тим не е за пари. За мен националния тим постоянно е бил да играеш за публиката, за любовта на хората. Ако играеш за националния тим, хората ще те обичат и ще се отнасят положително към теб. За мен това са водещите неща, само че явно през последните години имат други приоритети”, добави някогашният селекционер на България.

“И аз съм имал спорове в националния тим, само че това не пречи да излезеш и да играеш. Играй си за националния тим, спорове ще има, никой не ти затваря устата, кажи си каквото имаш да си казваш, ще си търси смяна. " Играйте си за националния тим " ми бяха и последните думи към тима, когато си тръгвах. Казах на момчетата " играйте за националния тим до момента в който можете, не се отхвърляйте до момента в който имате възможности”, добави Пламен Константинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР