Един от колосите на съвременната израелска литература пристига у нас

...
Един от колосите на съвременната израелска литература пристига у нас
Коментари Харесай

Давид Гросман - специален гост на CineLibri 2017

Един от колосите на актуалната израелска литература идва у нас единствено няколко месеца откакто му беше връчена една от най-престижните интернационалните награди – „ Ман Букър”, за романа „ Един кон влезнал в бар” (A Horse Walks into a Bar). Експлозивно, смело, спиращо дъха четиво за драмата на стендъп-комедиант, който рухва на сцената, „ самоубива се” пред очите на своята аудитория. Правата за романа, чието влияние го подрежда до най-хубавото от Достоевски и Кафка, към този момент са продадени в над 25 страни! Българското издание е в превод на Емилия Юлзари.
Срещи с публиката:
16 октомври, понеделник, Дом на киното, 19:30 ч. Писателят персонално ще открие прожекцията на кино лентата „ Ще бягаш ли с мен?”. Кинотворбата е екранизация на един от по-ранните романи на Гросман, също публикуван у нас. Събитието е проведено взаимно с Посолството на Израел в София.
18 октомври, сряда, книжовен клуб „ Перото”, 19:00 ч. Отворена литературна среща и показване на книгите на Давид Гросман в наличие на писателя! Специален акцент е българското издание на романа „ Един кон влезнал в бар”, за който Гросман завоюва интернационалния „ Ман Букър” и по този начин се подреди до писатели като Филип Рот, Алис Мънро и Исмаил Кадаре.
В рамките на кино-литературните събития книгите на Давид Гросман ще се оферират с извънредна отстъпка. Възползвайте се от опцията за среща с едно от най-талантливите пера в актуалната международна прозаичност!
Билети за кино лентата „ Ще бягаш ли с мен?” и за всички останали филми и прожекции от програмата на фестивала са в продажба на EpayGO и в съответните киносалони. Пълната стратегия е оповестена на www.cinelibri.com, спомагателна информация за всички идни събития ще намерите и във фейсбук страницата www.cinelibri.com/CineLibri.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР