Един от фаворитите за спечелването на световната титла - Аржентина,

...
Един от фаворитите за спечелването на световната титла - Аржентина,
Коментари Харесай

Меси издъни Аржентина, гаучосите се сблъскаха в исландската стена

Един от любимците за спечелването на международната купа - Аржентина, стартира с неверна стъпка присъединяване си на Мондиал 2018. " Гаучосите " направиха 1:1 против абсолютния дебютант Исландия. Серхио Агуеро бе прецизен за южноамериканците, до момента в който за дребната островна страна се разписа Финбогасон. Голямата звезда на Аржентина Лео Меси пък пропусна дузпа и лиши своя отбор от опцията да тръгне с 3 точки на Световното в Русия, написа Блиц. Срещата се игра на " Откритие Арена " в Москва пред малко над 43 000 фенове.

Хорхе Сампаоли остави на скамейката Пауло Дибала и Гонсало Игуаин, а офанзивата на Аржентина бе водена от Агуеро, който не подпомаган от Меси, Анхел ди Мария и Максимилано Меса. 

Бранителят на Левски Холмар Ейолфсон също бе оставен запаса в отбора на Исландия от селекционера Хеймир Халгримсон.

Срещата стартира с удар към вратата на Аржентина, а в идващите минути символичните домакини се задействаха. Меси центрира на два пъти рисково към вратата на Исландия, само че топката по този начин и не бе ориентирана в очертанията от Отаменди и Талифико. 

Бярнасон пропиля добра опция за " викингите " в 10-ата минута, откакто Рохо и Кабайеро направиха огромна неточност.

В 19-ата минута отбора на Сампаоли излезе напред в резултата. Маркос Рохо насочи отдалечен удар, само че топката попадна в Серхио Агуеро, който бе с тил към вратата. Нападателят се обърна бързо и с мощен удар в горния ъгъл откри резултата.

Радостта на Аржентина обаче търпя единствено 4 минути. При дълго безредие пред вратата на Аржентина, Бярнасон стреля, само че Кабайеро мазета топката. Тя попадна на крайници на Финбогасон, който от няколко метра я прати в мрежата за 1:1. Това е първи гол в историята на дребната отровна страна на международни шампионати.

След попадението играта се успокои, Аржентина овладя напълно самодейността, само че Исландия се бранеше доста добре. Билия опита да простреля Халдорсон, само че топката профуча над вратата. 

В последната минута на първото полувреме Сигурдсон стреля мощно, само че топката мина настрана от вратата на Кабайеро.

Второто полувреме стартира с напън на Аржентина, който обаче не докара до съществени рискове пред вратата на Исландия. В 63-ата минута Меси пусна пас зад отбраната към Банега, който бе препънат и съдията отсъди дузпа за " гаучосите ". Зад топката застана Меси, само че ударът му бе доста слаб и вратарят Ханес Тор Халдорсон мазета топката. 

Пропускът се отрази на играта на Аржентина, а секеционерът Хорхе Сампаоли настойчиво отхвърляше да пусне в игра Дибала и Игуаин. Вторият се появи на терена чак в последните 10 минути.

Исландия се прибра в защита, а аржентинците опитваха с далечни удари да осъществят, само че без триумф. В 78-ата минута Кристиан Павон навлезе в наказателното поле на Исландия, след което бе спънат от Севарсон, само че съдията Марчиняк не свири дузпа.

Аржентина натисна до края на мача, само че исландците направиха чудеса от смелост в отбрана и не позволиха гол. Така те завоюваха точка и вкараха гол в дебютната си среща на международни шампионати. Меси и компания пък ще би трябвало да се реваншират в идващите си две срещи от групата, с цел да потвърдят, че в действителност са един от любимците в шампионата.

Другите два тима в групата са Хърватия и Нигерия, които излизат един против различен довечера от 22:00 часа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР