Един от дебютантите в националния ни отбор по волейбол за

...
Един от дебютантите в националния ни отбор по волейбол за
Коментари Харесай

Дебютантът Колев: Националният отбор е сбъдната мечта

Един от дебютантите в националния ни тим по волейбол за мъже – Николай Колев, не скри своето неспокойствие преди първите си участия с екипа на „ трикольорите” в публични срещи. Преди старта на първия турнирен уикенд от Лигата на нациите 21-годишният централен блокировач съобщи, че към момента има да наваксва доста неща, само че въпреки всичко смята повиквателната си за изцяло оправдана.

„ Абсолютно бих го нарекъл сбъдната фантазия. Много разтревожен се усещам. Много ми е обезпокоеното, само че от наслада. Просто ми е хубаво, че съм тук измежду 14-те състезатели и ще пътувам”, разяснява състезателят на варненския Черно море.

Силвано Пранди: В тима няма хора, които просто пътуват с нас

„ Според мен съм направил всичко допустимо, което е допустимо на клубно равнище откъм физическа и техническа подготовка, затова и да бъда извикан. Беше изненадващо, не го чаках, само че не и като да не съм се трудил в името на тази цел.”

„ Самата методика, която употребява господин Пранди, е доста по-различна от това, което съм упражнявал най-малко аз. За другите момчета не знам, те въпреки всичко са играли в много съществени тимове. Повече са били в чужбина и по този начин нататък.”

Пранди и неговите момчета отлетяха за Аржентина, където от 31 май до 2 юни ще премерят сили в една група с отборите на домакините, Канада и Португалия. Следващата дестинация за "лъвовете " е Китай, където от 7 до 9 юни ще се изиграе шампионата от втория уикенд в Лигата. В група 5 волейболистите ни ще премерят сили с домакините, Полша и Франция.

„ Има прекомерно доста неща, пробвам се наваксам, да вляза в час с останалите. Надеждите ни за мачовете са да побеждаваме. За България се играе със сърце и душа, със 100 % разпределяне. Отиваме за победа сигурно. Вече каквото реализираме.”

„ Сравненията с Виктор Йосифов? Това, че изобщо поставят моето име до неговото, е доста огромен комплимент. Той е постигнал доста неща – ставал е топ блокировач на първото Европейско състезание, в което взе участие. Аз ще работя, с цел да доближи равнището му. Прекалено огромен комплимент е това. Ще се опитам да оправдая тези думи.”

„ Следващата ми огромна фантазия след националния тим е да изляза да играя в чужбина. Да играя на в действителност високо равнище и да се представям задоволително добре. С националния тим си поисквам класиране за Олимпиадата, сигурно. Също по този начин и положително показване в Лигата на нациите и на Европейското първенство”, приключи младият Колев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР