Един обвинен за хулиганство и 8 осъдени по Закона за

...
Един обвинен за хулиганство и 8 осъдени по Закона за
Коментари Харесай

Вече има конкретни обвинения за расисткия скандал - срещу 9 души

Един упрекнат за безчинство и 8 наказани по Закона за спортното безчинство. Това е равносметката от акцията на Столична дирекция на вътрешните работи и Софийската районна прокуратура поради расисткия скандал на мача България - Англия, съобщи в. " 24 часа ".
Според информацията, хората, отправили нацистки поздрави, били разпознати по записи от камери, само че съгласно Българска национална телевизия към момента не всички от общо 15 обвинени са хванати и разпитани, тъй като част от тях били от провинцията.
Някои от към този момент разпознатите и хванати обаче са единствено разпитани и освободени, само че други са арестувани. Става дума за радикализирани почитатели на български футболни агитки, оповестиха от полицията. Повечето от тях са с престъпни регистрации. В 1-о районно бяха отведени 9 души. Първоначално бяха четирима, след това станаха шестима, преди и останалите трима да бъдат открити и задържани.
" Не толерираме такова държание. Всички извършители на публичния ред, които си разрешат такова държание, ще бъдат призовани, някои от тях - арестувани и по отношение на тях ще бъде взето отношение. Дали ще е по текстове от Наказателния кодекс, или по Закона за футболното безчинство - ще реши прокуратурата ", съобщи старши комисар Георги Хаджиев, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.
Малко след изказването на служител на реда №1 на София от прокуратурата упрекнаха за квалифицирано безчинство 18-годишния Цветан Георгиев Гечев . Той е дал звук на расистките викания, показвал и нацистки знаци. Затова е упрекнат, че хулиганството му се отличава с особена смелост и цинизъм, показващи извънредно пренебрежение към открития в страната ред, заяви за " 24 часа " зам.-районната прокурорка на София Невена Зартова.
Ако бъде приет за отговорен, ученикът може да получи до 5 години затвор.
8 от другите арестувани са на съд по Закона за спортното безчинство . Тодор Грудов, Живко Желев, Момчил Марков, Милен Панайотов, Любомир Делев, Борислав Трайков, Димитър Панайотов и Никола Добринов рискуват наказания от възбрана за навестяване на спортни мероприятия от 1 до 2 години и санкции от 1000 до 2000 лв.. 
Сред шестимата отървали се попадат двама мъже със звучните прякори Бакърчето и Гарвана. Възможно е те да бъдат упрекнати на по-късен стадий. Съдените по Закона за спортното безчинство пък ще дават показания по наказателното дело.
Има възможност да бъде изработен опит и част от британските футболисти да бъдат разпитвани, в това число треньора им Гарет Саутгейт. Възможно е и капитанът на българския народен тим Ивелин Попов да даде показания, както и представители на УЕФА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР