Един на всеки четирима французи не разполага с достатъчно средства

...
Един на всеки четирима французи не разполага с достатъчно средства
Коментари Харесай

86% от французите не могат да се хранят здравословно

Един на всеки четирима французи не разполага с задоволително средства да си купи пресни плодове и зеленчуци. Това демонстрират резултатите от барометър на бедността във Франция, който се прави всяка година.

Голяма част от французите изпитват усложнения да си обезпечат здравословна храна, което е симптом за беднотия, съгласно барометър на института Ипсос, който бе оповестен за 11-та поредна година. В миг, когато известността на президента Макрон продължава да пада, а държавното управление би трябвало да разгласи проект точно против бедността, цифрите на проучването са красноречиви.

Според тях 86% от интервюираните признават, че не могат да се хранят здравословно. В елементи - 27% за затруднени да употребяват плодове и зеленчуци всеки ден, 22% не могат да си разрешат риба най-малко един път седмично. 21% признават, че нямат опция да се хранят три пъти дневно, а за 19% е проблем даже заплащането на учебния стол на децата. От друга страна, месото участва все по-рядко в чинията на французите, само че заради финансови усложнения единствено за 17 на 100 от тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР