Един министър, както и хората, които са политици, трябва винаги

...
Един министър, както и хората, които са политици, трябва винаги
Коментари Харесай

Захариева разкри целите на бъдещето правителство на ГЕРБ и ще бъде ли премиер Борисов

Един министър, както и хората, които са политици, би трябвало постоянно да бъдат подготвени да сменят своята позиция. Това е демократичният принцип.

Така разяснява пред БНР своето избиране като депутат в 45-ото Народно заседание настоящият министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Между нас и втората политическа мощ, партията на господин Слави Трифонов, има 8,5% разлика. В същото време в ГЕРБ имаме по-малко народни представители и по-малко гласове от предходни избори, само че резултатът въпреки всичко е неоспорим. Трябва да се регистрира обаче, че разликата сред нас и втората политическата мощ беше доста по-малка през 2017 година ", разяснява изборния резултат бъдещият народен представител. "На тези избори ГЕРБ завоюва в 24 от 31 региона и в 169 общини ", акцентира Захариева.

Според Захариева резултатът се дължи основно на последните четири години в ръководството, които "донесоха много негативи. Ние управляваме от 2009 година, управляваме три рецесии, като в последната година е една от най-тежките. Ние си вършим разбори, отчитаме позитивните и отрицателните трендове ", разкри тя.

Целите на бъдещето държавно управление Екатерина Захариева оформи с правилото, че "правителството не е държавно управление единствено на част от българските жители. Ние имаме отговорност освен към нашите гласоподаватели, тези 840 хиляди души, а имаме отговорност и към останалите български жители, тъй като като най-голяма политическа мощ ние би трябвало да предложим кабинет и да създадем устойчиво ръководство, защото рецесиите не са си отишли ".

Вицепремиерът в държавното управление, излъчено от 44-ото Народно заседание, разяснява, че тя самата не е алтернатива за министър-председател и че такива диалози с нея не са водени. "Опциите са на масата, обсъждали сме ги. Премиерът Бойко Борисов още през лятото сподели, че би се занимавал с партийната активност, като разновидности и без него, като министър-председател, се разискват ", сподели тя и добави, че "с доста имена се спекулира, дано да имаме малко самообладание. Съвсем скоро, когато пристигна естественият цикъл на по този начин наречената "рулетка " и ни се връчи мандата за сформиране на държавно управление, ще станат ясни някои от тези неща. Нека всички политици да са на равнището на гласуваното им доверие. Няма нищо необичайно и извънредно в по този начин наредилата се политическа обстановка и се надявам да седнем съществено, умерено и да стартираме да си приказваме "за " какво сме. Защото преди изборите слушахме от другите партии единствено по какъв начин ще работят "срещу " ГЕРБ, а не в интерес на какво ".

Екатерина Захариева, която е определена за народен представител от 13-МИР Пазарджик, разяснява, че в област Пазарджик ще продължат работите по "водоснабдяване и канализация, програмата за саниране, ще продължим да работим по образованието. Открихме с министър Вълчев новото учебно заведение в село Бирково, те регистрират това, което ние вършим ".

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР