Един казан клокочи цяла година в българския футбол и в

...
Един казан клокочи цяла година в българския футбол и в
Коментари Харесай

Време е Станислав Ставров да изгори от футбола! Завинаги!

Един котел бълбука цяла година в българския футбол и в края на сезона му наподобява ще прелее. Поне сега всичко е на ръба и врящата примес заплашва да се излее със страшна мощ и да провокира съществени провали.

Въпросният котел, както постоянно, е българското съдийство. Всяка година реферите провокират полемики с отсъжданията си, всяка година има недоволни, всяка година ни наподобява, че те са по-криви от предходната. И през този сезон е по този начин.

Поредната капка в зловонната гозба, която съдиите ни забъркаха през акцията и която заплашва да наруши мира в българския футбол, пусна Станислав Ставров. Великотърновският съдия си навлече гнева на половин Пловдив и цялата ботевистка общност с отсъжданията си в мача със Славия.

Най-спорният миг, за който носи директна отговорност, е неотсъдената дузпа за "канарчетата " в 83-та минута. Тогава той не уточни бялата точка за огледално състояние, при което 18 минути преди този момент даде дузпа в интерес на "белите ".

В студиото на DIEMA SPORT даже актуалният състезател на най-стария столичен клуб Сашо Александров с чисто сърце си призна, че е трябвало да има углавен удар. Само с цел да потвърди, че аристократизмът и честността към момента се тачат в Овча купел.

Точно по тази причина върху Ставров се изля повече от обективен яд. Да беше еднократна грешката му, иди-дойди. Само един път да беше предрешавал по този метод мач, да махнем с ръка. Със сигурност и в Ботев биха му дали прошка.

Но неговите неточности нямат край. Не съм си водил статистика, само че съм уверен, че в случай че не е най-наказваният български съдия, сигурно е измежду най-наказваните. Само информация в последните два сезона демонстрира, че от него са пропищели: Берое на два пъти, Верея, Локомотив Пловдив, Пирин, а в този момент и Ботев.

Провиненията му стартират още от 2009 година, когато ритуално отряза главата на Левски против Черно море в мач за Купата. Тогава анулира кристално чист гол на "сините ", изгони им двама играчи, а най-после едвам се отърва от юмруците на побеснелите футболисти на отбора от столицата.

Жалбите против него валят като пролетен дъжд, както и наказванията от Съдийската комисия. От там обаче го вадят за по няколко мача от нарядите и след това отново е в тях. За да пропищи идващият тим от свирката му. И по този начин до безспир.

След следващата неточност, обаче към този момент не би трябвало да има амнистия. Защото става прекомерно доста, става тежък рецидив. А при сходна повтаряемост в пропуските, към този момент би трябвало да се работи коренно.

Съдийската комисия го е правила, време е да го стори отново. Тя сподели твърда ръка и изгони вечно от съдийството най-хубавия арбитър за 2013 година Георги Йорданов за пропуски единствено в един мач.

Това беше злощастният Левски - Литекс на "Герена " на 12 декември 2015 година А даже към момента остава леко противоречиво до каква степен решенията му се оказаха съдбовни за изхода на дуела. Но е реалност, че след тях генералният управител на ловчанлии Стойчо Стоилов побесня и извади Литекс от терена, а след това виновността пое президентът на "оранжевите " Трифон Попов.

И след бързо съвещание на комисията, Йорданов беше пратен в пенсия за един съсипан мач. Докато Ставров има в досието си доста такива и е време да се елементарни със съдийството, тъй като "последните му шансове " станаха прекалено много, а той не се възползва от нито един от тях.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР