Един евреин разказва на свой приятел следната случка: Една събота

...
Един евреин разказва на свой приятел следната случка: Една събота
Коментари Харесай

Колко е широк гърбът на Ревизоро?

Един евреин споделя на собствен другар следната преживелица: " Една събота си вървях и на пътя си видях банкнота. Чудих се по какъв начин да я взема, тъй като денят е Шабат, а тогава е неразрешено каквото и да било изпитание. Приятелят му го пита: Какво направи?, а евреинът дава отговор: Помолих се на Господ и той ме чу! Като погледнах отляво на пътя петък, отдясно събота, а по средата неделя. " Та и с нашия екоминистър май е станало по този начин с въвеждането на изключително състояние единствено за две села. Отдясно Несебър и отляво Поморие, а по средата " Ахелой " и " Порой ".
Като се замисли човек, въвеждането на сходно, скроено по размер, има всички условия да се трансформира в самобитен " рог на изобилието ". Мога да си показва какъв капацитет се открива за изключителни положения из цялата страна.
Постепенно стартират да стават все по-ясни аргументите за пред Народното събрание преди 10 дни. Реакциите след нея са още по-разобличаващи. Твърденията, че Ревизоро не би си разрешил такова държание, без да му бъде подредено от премиера, последователно губят силата си.
Той извърши заръката на други и сподели, че към този момент е в различен, " по-шишкав " тим. Подчини и вкара в играта си министрите на земеделието и районното развиване, които евентуално са отказвали да влязат в сюжета с идващата водна рецесия по морето.
Бургаският властови център в ГЕРБ е един от най-стабилно стоящите, със мощно въздействие в избрани браншове в изпълнителната власт. Бившият министър на екологията Ивелина Василева е някогашен зам.-кмет на Бургас. Сега тя е началник на екокомисията в Народното събрание. Доскорошната зам.-министърка на Министерство на околната среда и водите Атанаска Николова също е някогашен заместител на Димитър Николов, който пък е в Изпълнителната комисия, най-висшия орган в ГЕРБ. Благодарение на Николов, Бургас е една от непоклатимите замъци на партията, а локалната власт е хубавичко основа за положителните резултати на всички типове избори.
Кампанията на Ревизоро целеше най-много да уязви този властови център. При актуалната политическа конюнктура е немислимо Бойко Борисов да благослови офанзивата на екоминистъра и да подложи на тестване лоялността на Бургас. Борисов е бил сюрпризиран колкото и всички ние. Опита се да потуши нещата като извика Ревизоро на бърза среща, на която държа много минорен звук - нещо нехарактерно за него в такива обстановки. Напротив, той мъмри и даже уволнява тези, които си разрешават рецензия и лично мнение. Премиерът не пожела да вземе главата на следващия екоминистър, може би, тъй като този се е опрял на прекомерно необятен тил.
Борисов се съгласи на всичко, което Емил Димитров изиска. Уволни Атанаска Николова, с което лиши Бургас от последния техен човек в управлението на Министерство на околната среда и водите в миг, в който следва старта на може би най-мащабния у нас план за воден цикъл - този на Бургас - на стойност към 460 млн. лева
Ревизоро изви ръцете и на Борисов, и на Николов, само че развърза ръцете на регионалния шеф Вълчо Чолаков да разгласи изключително състояние в двете общини. Така Чолаков, който сред прочее също е сменил няколко партии и все по този начин е регионален шеф - този път от квотата на Валери Симеонов, ще даде старт на процедурата за включването на язовирите " Порой " и " Ахелой " към язовир " Камчия " и надлежно системата за водоснабдяване на община Бургас. Става въпрос за ремонтни действия за 60 млн. лева, които не е ясно до каква степен ще са ефикасни, тъй като размерите на двата язовира общо биха обезпечили вода за Бургас за 2-3 месеца. Тези аграрни язовири се разчита да се изпълнят през идните месеци от дъждове и снегове. Според експерти като шефа на ВиК-Варна Валентин Вълканов не за първи път язовир " Камчия " стига такива ниски равнища. Той има огромен водосбор и при дъжд ще се изпълни. Също по този начин Вълканов показва, че не може напълно да се прекъсне зареждането на Варна с вода от " Камчия ", тъй като софтуерно по тази деривация не може да не се подава вода, тъй като тя ще се скапе.
Пита се в задачата за какво се разсъждава, че едни язовири ще се изпълнят, а други не? В началото на зимата сме. Кой ще поеме отговорността за изхарчени 60 млн. лева, когато завърши построяването на свързващите уреди сред трите язовира на 20 януари, а язовирите евентуално към този момент ще се пълнят?
Ревизоро си играе ту ще има водна рецесия, ту няма да има, а всъщност - напълно не е ясно дали в действителност има водна рецесия или няма. Неговата интензивност е обвързвана с избрани процеси и когато съответни процедури се забавят или има отклонения в неправилната посока, тогава Димитров мощно се засилва като се трансформира в жива тревога за иден воден апокалипсис.
Нечий интерес е обиден или по линия на плана за воден цикъл на Бургас и по този начин се упражнява напън или пък се вършат сметки за асимилиране на 60 млн. лева, по този начин както се построи за 27 млн. лева тръбата подаваща вода на Перник от язовир " Искър ". Те, перничани, по този начин и не съумяха да опитат искърската вода, тъй като язовирът им в това време се изпълни и са си отново на вода от " Студена ". Така че е напълно допустимо лятото бургазлии и варненци отново да са си на остарялата камчийска вода.
И още един колорит - ВЕЦ-вете по морето, които свързват с Движение за права и свободи. Заради тях редовно Министерство на околната среда и водите е разрешавало повече месечни размери от " Камчия ". От целия този водевил в този момент и те страдат - дали справедливо или не, не знаем. Специалистите единствено могат да кажат, само че очевидно и някои кръгове в Движение за права и свободи също са разчели вдигнатите им от СВОИ " жълти картони ". Има разлика сред бизнес крилото и политическото. Въпросът е дали са единствено нюанси или са минали към непримирими разлики.
И напълно най-после, не приемайте за чиста монета поръчката на Емил Димитров, че желае да взе участие в идващите избори. Опитът с него демонстрира, че и една водна рецесия може да изчезне за час и след това отново да се появи. Толкова гърбове и партии смени, като се почне с " Гергьовден ", през Национална движение „Симеон Втори", Валентин Златев, Вътрешна македонска революционна организация, Бойко Борисов, Валери Симеонов, че може би е стигнал до най-широкият и стбилен тил в страната.

Автор: Добринка Златкова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР