Един човек превръща изпепелени от бомбардировки и пожари автомобили в

...
Един човек превръща изпепелени от бомбардировки и пожари автомобили в
Коментари Харесай

Цветя за надежда. Трек Кели, който превръща изпепелени от войната в Украйна коли в изкуство

Един човек трансформира изпепелени от бомбардировки и пожари коли в украинския град Ирпен в платна за изобразяване. Той не е украинец, дошъл е чак от Лос Анджелис, Съединени американски щати.

Става дума за американския художник Трек Тъндър Кели, който се въодушевява за самодейността на име "Цветя за вяра ", когато вижда какво предизвиква войната, водена от Русия. И събира към себе си още запалянковци.

"Правя това, тъй като бях разчувстван от видяното. И това ме накара да бъда деен посредством уменията си. Чудех се по какъв метод да оказа помощ ", споделя актьорът.

Той се трогва от ориста на град Ирпен, който беше под съветска окупация в продължение на три седмици при започване на военната инвазия. 269 негови поданици починаха при бомбардировките, преди украинците да съумеят да си го върнат.

Кели работи дружно с украински доброволци, с които рисуват слънчогледи върху опожарените коли. Слънчогледът е националното цвете на Украйна и откогато стартира войната, се трансформира в знак на съпротивата, единството и вярата.
 Грозната панорама на опожарените във войната коли може най-малко малко да се промени посредством изкуството
Един от доброволците е малко момче - Роман Янко от Киев, който дружно с майка си е част от плана. "Как да ви обясня... слънчогледът е знак на починалите ", споделя детето, чиято орис е да живее във война.

Целта на "Цветя за вяра " е набиране на средства, които ще бъдат употребявани за локални художници, филантропични планове за възобновяване на града и други сходни дела. Това ще става като бъдат продавани цифрови копия на колите, превърнати в творби на изкуството - по този начин наречените NFT. Американската благотворителна организация beautifyearth.org приема освободени от налози дарения за артистите и скоро ще бъдат оповестени детайлности за това къде могат да бъдат купени изображенията.
 Украински боен следи по какъв начин американският художник рисува
Понякога хората питат художниците, които рисуват ярки слънчогледи, дали е подходящо да разкрасяват останките от войната. Инсталацията от коли, която се намира на основния път към Ирпен, провокира смут измежду някои украинци, до момента в който други приветстват новия метод за набиране на пари за артистичната общественост на нацията, която в този момент изнемогва, споделя репортаж на Радио Свободна Европа/Радио Свободан (РСЕ/РС).

Градските управляващи утвърдиха работата и увериха художниците, че никой не е умрял в колите.

Един от притежателите на колите благодари на артистите, тъй като ги трансформират в нещо по-красиво. Но различен гражданин на Киев да вземем за пример споделя, че не ги харесва: „ Спомените са към момента прекомерно пресни “.

Трек Кели споделя, че други украински градове са предложили още терен за тяхното изкуство. Той споделя, че желае да занесе хубост в тези бедстващи региони, до момента в който те не могат да бъдат възобновени, тъй че да има цветове и природа, изникваща от руините. "Един тип прераждане ", прибавя художникът.

Той е подхванал и друга самодейност. Нейната концепция е деца и възрастни да нарисуват слънчоглед и да му изпратят рисунките, след което той да ги занесе на украинчета. А на гърба всеки да напише персонално известие и имейл и да изпрати фотография - с цел да имат те нов другар.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР