Еди Пенев спечели златен медал на земя на световната купа

...
Еди Пенев спечели златен медал на земя на световната купа
Коментари Харесай

Голям успех! Еди Пенев със злато на земя на СК по спортна гимнастика във Варна

Еди Пенев завоюва златен орден на земя на международната купа по спортна гимнастика, която се организира във Варна. Живеещият и трениращ в Съединени американски щати българин извърши ужасно съчетанието си, за което получи оценка от 14.366 точки, която го качи и на най-високото ходило на почетната стълбичка.

Негови подгласници във финала станаха Ботон Молнар (Унгария) с 13.833 точки и Емил Акмeджанов (Казакхстан) с 13.800 точки.

Фаворитът за първото място, бронзовият олимпийски медалист от Игрите в Токио Артур Давтян остана без отличие. Световният и европейски първенец получи за осъществяването си оценка от 13.366 точки, която му отреди шестата позиция.

До края на спортния ден остават още 4 финала без българското участие- при мъжете халки и кон с гривни и при дамите – смесена успоредка и прескок.

Утре България ще има 7 финалисти. На прескок за оценките ще се борят Димитър Димитров и Божидар Златанов, на висилка ще забележим Еди Пенев и Йордан Александров и на успоредка Йордан Александров и Божидар Златанов. При дамите с домакинска квота във финала на греда ще забележим Никол Стоименова.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР