economics.unian.info Добивът на газ през миналия месец е нараснал със

...
economics.unian.info Добивът на газ през миналия месец е нараснал със
Коментари Харесай

Ukrnafta увеличава добива на петрол през януари


economics.unian.info

Добивът на газ през предишния месец е повишен със 7.4%, до 98.8 милиона кубически метра.

Най-големият производител на петрол в Украйна, Ukrnafta, през януари 2019 година усили добива си на нефт и кондензат, в съпоставяне със същия интервал на 2018 година, с 4,4%, до 128 000 тона, заяви компанията. Според известието, добивът на газ през януари 2019 година е повишен със 7,4%, до 98,8 милиона кубически метра. Добивът на нефт през януари 2019 година по отношение на декември 2018 година се усилва с 3.3%, като добивът на газ също е повишен с 3.3%. По сходен метод се усилва и дневният рандеман на въглеводороди, които възлизат на 4 100 тона на ден за нефт и кондензат и 3,2 милиона кубични метра дневно за газ.

" Компанията продължава да усилва добива на въглеводороди, като работи дейно със съществуващите ресурси. По-високите индустриални индикатори се реализират посредством ремонт на перспективни сондажи/находища и предприемане на ограничения за интензифициране на добива, в това число основни и взривни интервенции с потребление на по-ефективни задгранични перфорационни системи, се споделя в изказването.

Съобщава се още, че през февруари данните за добива не престават да нарастват. Към 14 февруари междинният дневен рандеман на нефт и кондензат е 4,200 тона, а за газ - 3,2 милиона кубични метра.

Както UNIAN заяви по-рано, през 2018 година Ukrnafta усили добива на нефт и кондензат с 5% по отношение на 2017 година до 1,448 млн. тона, като понижи добива на газ с 2,3% до 1,082 милиарда куб. метра. Ukrnafta е най-голямата държавна нефтена и газова компания в Украйна. На нея се падат към 70% от добива на петрол и кондензат и 11% от добива на газ в страната. Ukrnafta е един от основните играчи на пазара на дребно за нефтопродукти в Украйна: компанията има над 560 бензиностанции в цялата страна.

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР