е задържала танкер, излял незаконно гориво във водите край Канарските

е задържала танкер, излял незаконно гориво във водите край Канарските ...

Испания задържа танкер заради разлив край Канарските острови

е задържала танкер, излял незаконно гориво във водите край Канарските острови, от което се е образувал разлив от 55 квадратни километра, съобщи транспортното министерство, предаде Ройтерс.

На кораба "Алдан" под либерийски флаг е било наредено да акостира в южното пристанище Алмерия в неделя, след като Европейската агенция по безопасност на мореплаването е открила разлива чрез сателитна снимка. Данни на компанията за оценка на рисковете "Рефинитив", която следи доставките по света, показват, че "Алдан", който е плавал към Гърция в неделя, е бил отклонен към Алмерия и тази вечер е още там. Операторът на плавателния съд трябва да плати глоба от 600 хиляди евро, за да бъде той освободен.

Аварирал танкер блокира Босфора Аварирал танкер блокира Босфора
Движението на кораби през Босфора в Истанбул е спряно в петък поради катастрофа с петролен танкер, съобщи телевизия Haberturk. Според н...

Според испанското министерство на транспорта глобата е рекордно висока за Испания. От базирания в Гърция оператор "Eurotankers Inc" не отговориха на молбата за коментар по случая, предава .

Източник: actualno.com