“ е темата на Празничния новогодишен концерт, който по традиция

...
“ е темата на Празничния новогодишен концерт, който по традиция
Коментари Харесай

Евгения Ралчева ще бъде главен солист в Празничния новогодишен концерт на 1 януари в НДК

„ “ е тематиката на Празничния новогодишен концерт, който по традиция се организира в първия ден от Новата година – 1 януари от 18:30 часа в зала 1 на НДК, когато с един от най-хубавите ни оркестри – този на Софийската филхармония под диригентството на Маестро Табаков, дружно ще споделим първите часове на 2021 година с обръщение и вяра за една по-добра година.
Маестро Табаков е поканил и завладяващи посетители солисти за осъществяването на всяка една пиеса. Китара, банджо, саксофон и вокал допълват цветното музикално пътешестване през другите страни на Америка.
Главен солист на вечерта ще бъде оперната певица Евгения Ралчева. Нейният прелестен глас и артистичен облик публиката е срещала в функциите на Мими в „ Бохеми “, Татяна в „ Евгений Онегин “, Лиу от „ Турандот “, Чо-Чо Сан в „ Бътерфлай “, Леонора в „ Трубадур “, Донна Анна в „ Дон Жуан “, Графинята от „ Сватбата на Фигаро “, Елвира от „ Ернани “ Елизабет в „ Дон Карлос “.
На сцената ще забележим още саксофонистите Борис Петров, Горан Ташев, Атанас Хаджиев и Михаил Шишков /банджо/.
Борис Петров стартира да се занимава професионално със саксофон след поканата на Александър Владигеров за присъединяване в спектакъла „ Рапсодия в Синьо “, по музика на Джордж Гершуин. През 1991 основава джаз трио „ Русчук “, с което печели огромната премия на Букурещ джаз фестивал през 1992. От 2000 година свири в Биг Бенда на БНР, където е и един от водещите му солисти. Гост-музикант е в доста концерти на симфоничния оркестър на БНР и взе участие в редица джаз фестивали и планове.

Атанас Хаджиев е част от състава на Биг Бенда на БНР, като заема позицията на баритон саксофона. Солист е на фестивала „ София джаз пик “, джаз фестивалите в Банско и Стара Загора. Работи с огромни имена от международната музикална сцена като Хюберт Табс, Чайна Моузес и други.
Горан Ташев работи в Софийски духов оркестър, постоянно се изявява и в разнообразни джаз клубове и в стратегии на БНР и Българска национална телевизия. Създател е на саксофонен квартет „ ГОРИ “, с който взе участие в концерта на ХІІ-ия Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8, където са удостоени с Втора премия за основаната особено за тях творба на Васил Бележков „ Боса копа ” за саксофонен квартет и симфоничен оркестър.
Михаил Шишков е музикант, който еднообразно ловко свири на клавир, китара и банджо, прочут от предаването на Българска национална телевизия „ Нощни птици “, както и голям брой планове на известни български реализатори.
Програмата на концерта ще предложи музикална разходка към Севера и Юга от класиката на Америка с създатели като Ленард Бърнстейн и Оскар Питърсън през бродуейския мюзикъл на Гершуин, горещите ритми на аржентинското танго и мелодиите на Рио де Женейро. „ Уестсайдска история “, „ Порги и Бес ”, „ Funny Face ” са единствено част от познатите и обичани заглавия, които ще прозвучат в зала 1.
Билети може да закупите от Билетен център – НДК, Билетният център на Зала България или на www.tickets.ndk.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР