е сред петте предпочитани дестинации за руските туристи през пристигащото

...
е сред петте предпочитани дестинации за руските туристи през пристигащото
Коментари Харесай

Руските туристи ще окупират Египет през лятото

е измежду петте желани дестинации за съветските туристи през идващото лято, съобщи шефът по продажбите на съветската платформа за резервации Travelata.ru Олег Козирев, представен от онлайн изданието “Иджипт индипендънт”. По думите му египетската страна е запазила четвъртото си място от 2021 година.

Почивка в страната на Нил са купили четири % от клиентите на онлайн платформата. Средната цена на пакетите е 138 000 рубли (малко над 4000 лева).

На първо място са съветските курорти с 51 %, а на второ турските с 33 на 100 от закупените почивки. На трета позиция със 7 % се изкачва Абхазия – територия в Грузия, която Русия призна за самостоятелна страна и окупира.

Два % от клиентите на портала са създали резервации в Обединените арабски емирства (ОАЕ). С това страната от Персийския залив заема петото място, от което отпада Кипър.

Средната цена на почивките в Русия се е нараснала от 51 000 на 72 000 рубли, а за задграничните дестинации от 104 000 на 157 000 рубли, показва Козирев.

В началото на април в египетския курорт на Червено море Хургада дойдоха първите туристи от Русия след началото на войната в Украйна, заяви веснтик “Араб нюз”. Първоначално пътуванията от руската страна бяха спрени, а съветските туристи бяха евакуирани.

Според данни на Министерството на туризма и паметниците на културата на Египет и на браншови организации, преди спора съветските и украинските жители са представлявали 40 % от летовниците, които отсядат в морските курорти на страната.

Между 35 и 50 % спад на туризма в Египет поради войната в Украйна чакат анализатори. Властите насочват напъните си към привличане на повече гости от арабските и европейските страни, както и към възкръсване на вътрешния пазар.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР