е специален момент от живота на всяка жена. По време

...
е специален момент от живота на всяка жена. По време
Коментари Харесай

Неочаквани промени в тялото след раждането

е специфичен миг от живота на всяка жена. По време на трепетното очакване на дребното вързопче, до момента в който коремчето пораства, тялото се трансформира. И това е разбираемо и предстоящо. По-любопитен е фактът, че то се трансформира и след раждането на бебето и някои от тези промени са изцяло непредвидени.
1. Промени в косата след раждането.
Много млади майки се оплакват от косопад и това е в реда на нещата. Някои обаче виждат, че структурата на косъма им е изменена след появяването на детето. Промените са разнообразни – косата е станала по-мазна или по-суха, правата – чуплива, а къдравата коса може да се е изправила. Не е изключена и смяната  цвета на косата. Съвсем не е наложително промените да са негативни, в противен случай, някои дами най-сетне се снабдяват с мечтаната коса.
2. Промяна в гласа след раждането.
Гласът на младата майка е по-нисък от нормалното, което се дължи на хормоналните промени и на намаленото равнище на половите хормони. Промяната не е трайна. Обикновено дамите възвръщат предходния си глас към година след появяването на бебето.
 Бременността може да трае повече от година - обстоятелства, които ще ви шокират Бременността може да трае повече от година - обстоятелства, които ще ви шокират
Бременността е един от най-специалните интервали в живота на всяка една жена. През тези девет месеца в нея пораства живот, съзнанието и мисл...
3. Поумняване.
Тази смяна е добре пристигнала. И напълно не е смешка. Мозъкът на младите майки се трансформира, с цел да отговори на новите потребности в всекидневието и на тези на бебето. Младите майки са по-ефективни в процеса на взимане на решения, имат по-бързи реакции, мислят по-бързо и са по-устойчиви на стрес.
4. Тялото се подмладява.
Множество проучвания сочат, че дамите, родили дете в късна зрелост, наподобяват и се усещат по-млади от връстниците си и живеят по-дълго. Раждането води до възобновяване на тялото, за което оказват помощ ембрионалните кафези. Доказано е, че те могат да облекчават и даже излекуват редица болести.
5. След раждане понижава рискът от рак на яйчниците.
 Защо тренировките са потребни за бременните Защо тренировките са потребни за бременните
Медиците предлагат започване на физическа интензивност в края на първия и началото на втория триместър. Съвсем първите седмици тялото им...
Промените, настъпили в тялото по време на бременността и раждането, водят до понижен риск от развиване на рак на яйчниците. Кърменето пък защищава дамите от рак на гърдата.
6. Пораснали ходила.
Ако по време на бременността отеклите крайници, принуждаващи дамите да купуват по-голям номер обувки, са нещо обикновено, само че ще се изненадате, че след раждането също имате по-големи стъпала и също се нуждаете от по-големи обувки. Тук към този момент не приказваме за оток, а за трайно повишаване на крайници, обвързвано с разпределяне на сухожилията.
7. Промяна във усета
Много млади майки откриват, че имат разнообразни вкусови желания от тези преди бременността. Някои върли последователки на шоколада се отхвърлят от него в интерес на зеленчуците, други развиват алергия и нетърпимост към храни, които са им били обичани преди раждането.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР