e новата платформа, която Българската хип-хоп асоциация създава, за да

...
e новата платформа, която Българската хип-хоп асоциация създава, за да
Коментари Харесай

Платформата Авторски права.com в помощ на българските творци

e новата платформа, която Българската хип-хоп асоциация основава, с цел да подкрепи създателите, занимаващи се с изкуство, в борбата за правата им. Платформата превежда Закона за авторското право и сродните му права на понятен език, като дава отговор на най-често задаваните въпроси, от вида на: „ Защо би трябвало да съм член на организациите за групово ръководство на правата у нас и какво те ще създадат за мен като създател, реализатор или продуцент? ".

Проектът се осъществя със съдействието и финансовата поддръжка на „ Профон " и в съдействие с научното електронно списание „ Net Science ". В правенето на материалите, поместени в платформата, се включват адвокати и експерти по авторско право.

Авторски права.com, както и другите планове на Българската хип-хоп асоциация - като да вземем за пример първият Национален азбучник на денс групите в България, който на практика може да води човек до дадена танцова школа у нас - са обществено ориентирани. Те целят само и единствено да бъдат в помощ на артистите и най-много на тези, които са наранени от пандемията.

Асоциацията се гордее и с още един хубав план - първият мемориален графит у нас. Той е в памет на българския хип-хоп реализатор Ясен Иванов, прочут като G Dogg. Графитът е нарисуван на стената на 74-то учебно заведение в София - учебното заведение, в което Ясен е учил - от международно известните графити актьори Arsek & Erase. Мемориалният графит и работата по него са цифровизирани и налични за всеки, който има желанието да ги види.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР