е класически пример за една много влиятелна икономическа групировка, която

...
е класически пример за една много влиятелна икономическа групировка, която
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Случаят с полицейските джипове е класически пример за много влиятелна икономическа групировка

е типичен образец за една доста авторитетна икономическа формация, която съумя да мине през всички институции и да придвижи договорката си. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ анализаторът в Центъра за проучване на демокрацията.
„ Утешението е, че парите не са на българския поданик, а на европейския ”, добави той. „ Когато чуете, че ОЛАФ има случай за България, би трябвало да знаете, че зад него има работа на нашите институции “, изясни Безлов. По думите му нормално подобен вид сигнали се подават от проверяващите органи в страната, в която се случило нарушаването. В България това са Министерство на вътрешните работи, Националната следствена работа и прокуратурата. „ Използваш европейската институция, с цел да легитимираш твоето следствие, надявайки се, че тя ще има по-голямо влияние ”, разяснява Безлов.
 Безлов: Държавата се ръководи с финансови запаси, които минават през медии Безлов: Държавата се ръководи с финансови запаси, които минават през медии
" Не знам дали единствено с СМС-и се ръководи страната. Имаме и други способи - специфични срещи, вечери, доста са разновидностите, само че страната прочие..
Според него забавното в тази ситуация е, че се е развил при разнообразни държавни управления и при всички вероятни институции. Като се стартира от второто държавно управление на Борисов, мине се през служебното държавно управление на президента Радев, третото държавно управление на Борисов, Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд. По думите му доста страни в Източна Европа усвояват европейските пари съгласно клиентелата си, само че има и страни, които знаят, че тези пари прибавят стойност към националната стопанска система и се пробват да ги употребяват вярно.
„ Има едни, които усвояват и едни, които ги влагат. За страдание ние не сме в положителната група “, сподели още Тихомир Безлов. „ Тази договорка е типичен образец за хора с огромно въздействие по какъв начин въздействат. Има доста други покупко-продажби, в които държавното управление дава на някой запас. Той го апелира и в съда пада - образец за договорката с приватизацията за ЧЕЗ ”, разяснява анализаторът.
Според Безлов казусът ще се проверява от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, само че работа ѝ по него ще зависи от националните институции на страната ни и всичко ще се реши в българския съд. „ Големият проблем на Кьовеши е първо каква поддръжка ще получи от националните институции, както и какъв бюджет. Може би това ще е един от първите случаи на европейския прокурор за България дружно със случая с измамите за евросредства в селското стопанство и случая на предприемача Миню Стайков ”, добави анализаторът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР