е добре познатият флагмански чип на Qualcomm, който засега няма

...
е добре познатият флагмански чип на Qualcomm, който засега няма
Коментари Харесай

Qualcomm започва производството на чипа Snapdragon 888 Pro специално предназначен за китайските смартфони

е добре познатият флагмански чип на Qualcomm, който към този момент няма еднакъв на пазара. Той към този момент се в множеството флагмански Android смарт телефони излезли на пазара от началото на 2021 година до през днешния ден. За флагманите, които ще излязат по-късно, Qualcomm има още по-привлекателно предложение. Това е Pro версия на Snapdragon 888.

Уеб порталът GizChina заяви, че към сегашен ден Qualcomm интензивно тества мобилния чип Snapdragon 888 Pro . Според тази информация, той е предопределен извънредно за китайските производители на смарт телефони. Първите флагмани от Поднебесната, основани на Snapdragon 888 Pro би трябвало да излязат на пазара през третото тримесечие на тази година.

Не се оповестява в какво се състоят подобренията при Snapdragon 888 Pro. Но обновените чипове на Qualcomm най-често се разграничават от своите прародители по клокнатия централен процесор, като останалите механически характерности, в това число конфигурацията на процесорните ядра, остават предходните. Според изданието, Pro версията ще се създава от тайванския производител TSMC посредством 5-метров софтуерен развой. Засега никой различен не разполага с тази технология, а потреблението 5 nm ще понижи отделяната топлота, което е значимо, тъй като истинският Snapdragon 888 е податлив към прегряване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР