Дюселдорф е известен със своите архитектурни шедьоври в Медиенхафен. Тук

...
Дюселдорф е известен със своите архитектурни шедьоври в Медиенхафен. Тук
Коментари Харесай

Първи проекти за грандиозен мост за 700 млн. евро в германския град

Дюселдорф е прочут със своите архитектурни шедьоври в Медиенхафен.

Тук към този момент има грандиозни здания, да вземем за пример известните „ криви къщи “ на архитекта Франк Гери.

Нов план обаче дава обещание да сложи квартала в сянка - „ Зеленият мост в Дюселдорф “, планиран от архитектурния офис RKW Architektur в съдействие с брокерския офис JLL.

Идеята на новия мост е да съчетае нужното с красивото и потребното. Над авто тунел следва да се сътвори зелен свят с градини, жилища, хотел и офис пространство.

„ Концепцията „ Зеленият мост “ пренасочва трафика към четирилентов транспортен възел и прави място за ландшафтен парк оттатък Рейн, в това число велосипедна скоростна автомагистрала “, се споделя в уеб страницата на плана. Благодарение на слънчеви панели и вятърни турбини, мостът даже би трябвало да бъде безпристрастен във връзка с климата.

Новият мост е предопределен да размени съществуващия мост на Теодор Хойс. Той свързва източната част на Дюселдорф със северната част на града – и е срутен. Това е и вторият най-стар от седемте моста в Дюселдорф и би трябвало незабавно да бъде реновиран или сменен с нова постройка.

В момента към момента се изследва по какъв начин тъкмо би трябвало да се работи с моста на Теодор Хойс. Според RKW Architektur "Зеленият мост " може да бъде "ориентирано към бъдещето " решение, само че препоръчаният план не се приема добре на всички места.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от RKW Architektur + (@rkwarchitekturplus)

Една от аргументите за рецензиите: големите разноски. В момента се счита, че построяването на "Зеления мост " ще коства към 700 милиона евро. Може да има и правни проблеми, изключително във връзка с жилищата, които се възнамеряват над автомобилния тунел.

Дали въобще и доколко ще бъде осъществен грандиозният мост, към този момент не се знае. Все отново ще даде „ забавен тласък” за по-нататъшно обмисляне на моста в Дюселдорф.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР