Дясноцентристкият политически блок в Италия, който е оглавяван от Лига

...
Дясноцентристкият политически блок в Италия, който е оглавяван от Лига
Коментари Харесай

Салвини се зарича да промени Европа след победа в местен вот

Дясноцентристкият политически блок в Италия, който е ръководен от " Лига " на Матео Салвини , който е и вицепремиер и министър на вътрешните работи, завоюва изборите в дребния южен район Базиликата , побеждавайки лявоцентристката Демократическа партия, която управляваше районното държавно управление в продължение на съвсем четвърт век , оповестява " Асошиейтед прес ".

Салвини през днешния ден се похвали с успеха, изтъквайки, че " Лига " е утроила броя на гласовете в района спрямо парламентарните избори през предходната година и че гледа към изборите за Европейски парламент през май. " Сега да променим Европа ", настоя той.

Кандидатът на дясноцентристкия блок Вито Бардо завоюва 42 % от гласовете, изпреварвайки лявоцентристкия претендент, който получи поддръжката на 33 на 100 от гласоподавателите.

Движение " Пет звезди " получи 20 на 100 от гласовете, по-малко от половината от гласовете, регистрирани по време на миналогодишните парламентарни избори, когато то доминираше в Базиликата, спечелвайки 44,3 % от вота.

" Лига " към момента се явява с обичайните си съдружници " Форца Италия " и " Италиански братя " по места, само че ръководи на национално ниво с Движение " Пет звезди ".

Въпреки това контрастиращите резултати на " Лига " и " Пет звезди " в локалните избори прибавиха към съществуващото напрежение в границите на тяхната коалиция , а вестниците оповестиха през уикенда, че има възходящ риск държавното управление да падне от власт към средата на годината.

Премиерът Джузепе Конте отхвърли, че резултатът в Базиликата ще подкопае държавното управление му и съобщи, че италианците няма да простят на нито една от ръководещите партии, в случай че те провокират предварителни парламентарни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР