Дясното обединение Демократична България излезе с изключително остра позиция по

...
Дясното обединение Демократична България излезе с изключително остра позиция по
Коментари Харесай

Десните за Борисов: Пудел на Путин, подкрепян от олигарси

Дясното обединяване Демократична България излезе с извънредно остра позиция по повод  " шикалкавенето " на премиера Бойко Борисов по тематиката с европейските наказания против режима на Виктор Орбан в Унгария.
 Борисов: Решението за Унгария е без правна стойност и е за някой ден
В нея ДСБ, Да България и Зелените непосредствено назовават водача на ГЕРБ " пудел на Путин ", който се крепи на власт с помощта на олигарси.

Г-н Борисов, ние разбираме Вашия персонален интерес да работите против единна Европа – тъй като самичък Вие не спазвате европейските стандарти за правораздаване, конкуренция, свободни медии, пишат десните.

Според тях евродепутатите от ГЕРБ към този момент са избрали да поддържат корупционен модел на ръководство на Орбан и опозиция му против върховенството на правото. Затова и му оферират ГЕРБ да се преименува на Граждани за евразийско развиване на България.

Ето и цялата позиция на Демократична България:

Г-н Борисов,

Обръщаме се към Вас, не тъй като Ви имаме вяра, а тъй като – по силата на изборните резултати – Вие сте водач на най-голямата българска партия и министър-председател на всички българи. И тъй като получихте гласовете на доста български жители, които желаят България да бъде част от Европа, мощен и пълноправен член на Европейски Съюз, а не далечна външна страна, троянски кон на източни диктатори.

България е по-важна от нашите разлики.

Днес цяла България е изправена пред значимо решение – дали ще бъде част от мощна и единна Европа, дали ще бъде пълноправен член на ядрото на Европейски Съюз или ще се върне обратно – в бедността и несигурността на 90-те години. И даже по-важно – дали дружно с европейските си сътрудници ще изградим Европа, която може да отбрани правата, сигурността и достойния живот на всеки собствен жител.

Европа, която може да наложи мощна обща политика против незаконната миграция и тероризма.

Европа, която може да се опълчи на корупцията и проведената престъпност.

Европа, която пази персоналната независимост, свободата на словото и свободата на предприемачеството даже тогава, когато корумпирани властници желаят да ги подтиснат.

Г-н Борисов, ние разбираме Вашия персонален интерес да работите против единна Европа – тъй като самичък Вие не спазвате европейските стандарти за правораздаване, конкуренция, свободни медии. Ние разбираме и интереса на олигарсите, които Ви поддържат – за тях единна Европа значи завършек на безнаказаното крадене на парите на българските и европейски данъкоплатци. Разбираме и зависимостите на Вашата партия и съдружните Ви сътрудници от режима в Кремъл – зависимости, които естествено Ви подреждат до пуделите на Путин в Европейски Съюз, до Орбан, ЛьоПен и Салвини. До тези, които блокират общата миграционна политика, общата енергийна политика, общата битка с корупцията.

Но Ви припомняме, че българският народен интерес е противопоставен на ползите на олигарсите и източните диктатури. Българският народен интерес е над партийните Ви зависимости и ползи. В прорез с българския интерес, Орбан застана на страната на съперниците на присъединението на Македония към Европейски Съюз и НАТО на идния референдум, като поддържа прокремълската позиция на ВМРО-ДПМНЕ.

Шикалкавенето и опитите да се криете зад Сидеров няма да оказват помощ! Заемането на ясна позиция по проблема “Орбан ” е неизбежно. Особено откакто евродепутатите от ГЕРБ към този момент избраха да поддържат неговия корупционен модел на ръководство и опозиция му против върховенството на правото.

Изправен сте пред дълготраен избор за идентичността на ГЕРБ и, което е извънредно по-важно, за мястото на България в границите на изменящия се Европейски Съюз. Ако Ви е останала някаква лична воля за отбрана на националния ни интерес, пробвайте да застанете, най-малко външно, до водачите на единна Европа – до Себастиан Курц и Австрия, до Еманюел Макрон и Франция, до Ангела Меркел и Германия, до Марк Рюте и Холандия. Ако пък нямате тази мощ – дано всеки български жител види ясно същинското лице на Вашето ръководство, с цел да избере бъдещето си оттук насетне, а ГЕРБ намерено да се назова Граждани за евразийско развиване на България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР