Дядо Коледа пристигна с влакче на тържеството за запалване на

...
Дядо Коледа пристигна с влакче на тържеството за запалване на
Коментари Харесай

Градската коледна елха грейна, децата на Разград ще се возят на влакчето, с което Дядо Коледа пристигна 

Дядо Коледа дойде с влакче на тържеството за запалване на светлините на градската коледна елха и остави транспортното си средство, с цел да се возят на него децата на Разград. Със запалването на светлините на коледната елха и включването на светлините на новата коледна декорация „ Персеиди в нощно небе ” официално бе открит и коледният базар в региона на площад „ Независимост ”.

В програмата на тържеството участваха деца от три извънучилищни форми на образование: коледарска група от ДТШ ”Хорце ” към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова; Градски мажоретен състав към ЦПЛР ЦРД с началник Емилия Борисова; Мартина Матева от Детска музикална школа към НЧ ”Развитие 1869 ” с вокален възпитател Детелина Тодорова; вокална група „ Енджой ” с вокален възпитател Адриан Маджаров. 

Приветствие към децата и техните родители насочи заместник-кметът Добрин Добрев. Той пожела на всички да са здрави, да изживеят светли и щастливи празници, да обичат Разград, тъй като той има потребност от всички нас. Г-н Добрев насочи вниманието на децата, че в детския кът до паметника на Майстор Манол има огромна пощенска кутия, в която се събират писмата с мечтаните дарове от Дядо Коледа и ги прикани да посетят „ Царството на Дядо Коледа ”, а дружно с родителите си – и коледния базар с продукти за празниците.

Дядо Коледа изясни идването си с влакче с обстоятелството, че няма сняг, по който да се движи неговата шейна. Обяви, че влакчето остава през месец декември в Разград, с цел да се забавляват с него децата. То ще вози малчуганите на символичната цена от 1 лев. Ще потегля от паметника на Майстор Манол, ще стига до цветния герб на Разград и оттова ще завива в противоположната посока по Ларгото.

Коледните светлини бяха запалени от двама чиновници на реда: мл.инспектор – пълководец на поделение Константин Костов и мл. инспектор Пламен Симеонов заедно с техните деца – седемгодишният Александър и 12-годишният Петър. Двамата мъже дружно с полицайка от екипа на мл.инсп. Костов са взели участие в избавителна акция преди няколко месеца. Двамата полицаи били на промяна, когато получават сигнал за провесен от външната стена на тераса мъж на бул. „ България “ в Разград. Мл. Инсп. Симеонов, който е пожарникар, се разхожда по това време в центъра, само че се включва непринудено в акцията по избавяне на човешки живот. Трима герои, които всеки ден отиват на работа без да знаят какво предизвикателство ги чака, които извършват всекидневно дълга си да ни пазят и спасяват – това бяха причините на уредниците при установяване на хората, които за възпламенят светлините на коледната елха.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР