Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха заместник-министърът на отбраната

...
Двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха заместник-министърът на отбраната
Коментари Харесай

Запрянов обсъди с американския си колега сътрудничеството в отбраната

Двустранното съдействие в региона на защитата разискаха заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов и и.д. заместник-помощник секретарят по защитата на Съединени американски щати Андрю Уинтърнитц. В рамките на извършените полемики двете страни потвърдиха желанието си да продължат да развиват и задълбочават Стратегическия разговор сред Република България и Съединени американски щати в областта на защитата.

Отбелязан бе и триумфът реализиран с подписването на 6 октомври 2020 година от министрите на отбранатата на двете страни на " Пътна карта за съдействие в защитата сред Република България и Съединени американски щати (2020-2030 г.) ". В този подтекст бяха разисквани опциите за рационализация и повишение на оперативната съгласуемост на българските Въоръжени сили, както и за разширение на съдействието в областта на кибер сигурността.
 Приеха Програма 2032 за армията на комисия по защита
Приеха Програма 2032 за армията на комисия по защита

До 60% от бюджета да отива за заплати в армията

Андрю Уинтърнитц удостовери подготвеност за подпомагане от американска страна във връзка с българските старания за рационализация на Въоръжените сили. Той означи с признателност продължаващия ангажимент на Република България в задачи и интервенции на НАТО, в това число за присъединяване на страната в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ", както и за шерването на финансовите отговорности в Алианса посредством отделянето на повече средства за защита.

В края на диалога бяха препотвърдени готовността и желанието на двете страни да продължи взаимната работа и с администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за разширение и задълбочаване на стратегическото партньорсво в защитата, в това число в областта на кибер сигурността и района на Черно море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР