Двустранно ротно тактическо учение „Lions Land – 2019“ започна днес

...
Двустранно ротно тактическо учение „Lions Land – 2019“ започна днес
Коментари Харесай

Български и сръбски военни участват в „Lions Land – 2019“

Двустранно ротно тактическо обучение „ Lions Land – 2019 “ стартира през днешния ден с присъединяване на военнослужещи от сухопътните войски на България и Сърбия. То се организира в образователен център „ Сливница “ в интервала 21 - 25 октомври и в него от българска страна вземат участие 150 военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград.

Целта на учението е повишение на качествата и оперативната съгласуемост на участващите формирования при осъществяване на взаимни интервенции, както и подсилване на доверието сред двете народи за повишение на стабилността и сигурността в района.

Двустранното обучение беше публично намерено през днешния ден на строевия плац на 78-и батальон за обезпечаване – София от командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев. В обръщението си към участниците той изрази убеденост в отличната им бойна и физическа подготовка. „ Учението „ Lions Land - 2019” ще даде опция на военнослужещите да надградят своите познания, умения и пълномощия, да основат трайни другарства и да защитят достойнството на своята нация “, съобщи той.

В тържествената гала взе участие и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР