Двустранните отношения в областта на международното правно сътрудничество обсъдиха министърът

...
Двустранните отношения в областта на международното правно сътрудничество обсъдиха министърът
Коментари Харесай

Двустранното сътрудничество обсъдиха Цацаров и Цачева с Джеф Сешънс

Двустранните връзки в региона на интернационалното правно съдействие разискаха министърът на правораздаването Цецка Цачева и основният прокурор Сотир Цацаров с министъра на правораздаването и основен прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс.

Това оповестиха от правосъдното министерство.

Направен бе обзор на Договора за екстрадиция сред Правителството на Република България и Правителството на Съединени американски щати за интервала от 2008 година до момента, както и на действието му за някои аспекти на правната взаимопомощ по наказателни каузи.

Министър Цачева и основният прокурор Цацаров потвърдиха позицията, че действието на този контракт не може да бъде поставяно под подозрение, само че в тази ситуация с екстрадиционното произвеждане във връзка с Желяз Андреев и другите български жители по същото дело в Съединени американски щати българските институции ще работят интензивно за отбрана правата на своите жители.

 Борисов сложи случая
Борисов сложи случая " Желяз " пред основния прокурор на Съединени американски щати

Джеф Сешънс е на публична аудиенция у нас

Припомняме, Сешънс е в България, с цел да вземе присъединяване на следващия ден в Министерската среща ЕС-САЩ по въпросите на правораздаването и вътрешните работи, която е в календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

По-рано през днешния ден той организира среща с премиера Бойко Борисов, който също повдигна тематиката за Желяз Андреев.

По време на срещата на високо равнище в региона на правораздаването ще бъде прегледано съдействие по повод на сигурността и правосъдната система в киберпространството, трансграничния достъп до електронни доказателства, транснационална проведена престъпност, както и битката с изпирането на пари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР