Двустранните отношения, Украйна, Сирия и Латинска Америка бяха сред основните

...
Двустранните отношения, Украйна, Сирия и Латинска Америка бяха сред основните
Коментари Харесай

Лавров: Няма руска намеса в чуждата политика, САЩ да не позволяват нов Маккартизъм

Двустранните връзки, Украйна, Сирия и Латинска Америка бяха измежду главните тематики, които разискаха съветският външен министър Сергей Лавров след срещата си с американския държавен секретар Майк Помпео, съобщи РТ.

Русия не се намесва в политиката на други страни. Това съобщи Лавров на взаимната конференция, преди да се срещне и с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом.

Очаквано, една от главните тематики остават свадите към хипотетична съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, поради което аминистрацията Тръмп бе разследвана.
 Русия: ФБР доста ускори натиска си върху руснаци, живеещи в Съединени американски щати
Русия: ФБР доста ускори натиска си върху руснаци, живеещи в Съединени американски щати

Предупреждават за арести и отвличания на руснаци от служби на Съединени американски щати в трети страни

Определяйки изказванията за интервенция на Русия в вътрешните работи на Съединени американски щати като " неоснователни ", Лавров съобщи, че Москва доста пъти е желала от администрацията на Тръмп да разгласява цялата преписка сред Тръмп и съветския му сътрудник Путин от октомври 2016 година и 2017 година, само че че тя не е получила никакъв отговор.

Лавров изрази вяра да не се стига до " нов Маккартизъм " в Съединени американски щати както през 50-те години на XX век. Той се разгласи против насаждането на антируско възприятие в Съединени американски щати.

Лавров изрази и недоволството на Москва от решението на Съединени американски щати да се откаже от Договора Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват с Русия. Споразумението за надзор на оръжия от 1987 година забрани на всяка страна да разполага с ракети на къси и междинни дистанции, наземни в Европа.

Майк Помпео предизвести, че непозната интервенция във вътрешната американска политика е неприемлива. Той предизвести съветския външен министър Сергей Лавров за ответни ограничения, в случай че Москва се намеси в президентските избори през идната година.

От своя страна, Помпео подчертава и върху съдействието . Сирия бе измежду другите съществени тематики, по които приказваха двамата.

Той увери, че битката против тероризма в Сирия продължава и няма да се допусне групировки като " Ислямска страна " да имат несъмнено леговище в страната.

По отношение на Украйна Помпео напомни, че разрешаването на спора в източните региони на страната стартира с придържане към Минските съглашения.
 Снимка 456875
Източник:

Двамата дипломати разискаха и политическата обстановка във Венецуела . Помпео помоли Лавров да поддържа краткотрайния президент Хуан Гуайдо, само че Лавров сподели, че единствено венецуелците би трябвало да дефинират личното си бъдеще. Припомняме, че Вашингтон наложи серия от наказания против президента Николас Мадуро.

Натискът на ФБР върху руснаците, които живеят в Съединени американски щати, се усили доста . Това заяви през вчерашния ден ТАСС, базирайки се на източник в съветското външно министерство в навечерието на визитата на съветския външен министър Сергей Лавров във Вашингтон .

" ФБР доста ускори натиска върху нашите сънародници , живеещи в Съединени американски щати , които са обвинени в непочтеност. През юли 2018 година Мария Бутина бе задържана във Вашингтон единствено поради съветския си паспорт , изясняват политически лобизъм след русофобска нервност ", изяснява източникът.
 Шпионски игри: Русия разрушава връзката на ФБР до 2016 година в Съединени американски щати
Шпионски игри: Русия разрушава връзката на ФБР до 2016 година в Съединени американски щати

" Всичко което вършат руснаците в Съединени американски щати, е същото, което правихме ние в Москва ", разяснява някогашен началник контраразузнаване в Централно разузнавателно управление на САЩ

Руската дипломатическа работа обръща внимание и на продължаващи арести и отвличания на съветски жители от американските разследващи служби в трети страни , от 2008 година са регистрирани 53 случая , добавя източникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР