Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа

...
Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа
Коментари Харесай

Борисов иска да види повече български продукти на баварския пазар

" Двустранните връзки сред България и Германия са отлични , със стратегическа значимост, а връзките с Бавария са най-активните и динамично разрастващите се измежду немските федерални провинции ", съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Свободната страна Бавария доктор Маркус Зьодер, която се състоя в Държавната канцелария на Бавария в Мюнхен.

Във фокуса на разискванията са стопанската система и вложенията . Зьодер означи, че е впечатлен от това какъв брой доста немски фабрики се откриват в България .

" Очакваме още по-засилено икономическо съдействие. Придаваме огромно значение на доверието на баварския бизнес за търговия и вложения в нашата страна, и поставяме старания в тази посока ", изясни Борисов.

Той добави, че за страната ни е от изключителна значимост разширението на наличието на български артикули на баварския пазар в перспективни браншове като електрониката и електротехниката, машиностроенето, химическа индустрия, селското стопанство и други

" Стремим се да развиваме новаторски производства с висока добавена стойност и да подобряваме опциите за развиване на технологиите ", добави Борисов.

Ток разяснява, че България работи интензивно за още по-добри условия за привличане на вложители , в това число посредством реформиране на професионалното обучение и п одготвянето на квалифицирани фрагменти , посредством намаляването на административната тежест и развиването на индустриалните зони.

Двамата министър председатели са безапелационни, че политическият разговор сред България и Бавария е натоварен на всички равнища и ще продължи полагането на всички нужни старания за доразвиване на неизползвания капацитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР