Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната расте. В четвъртък заразените ...

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната расте. В четвъртък заразените

Област Враца също влезе в жълтата ковид зона

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната пораства. В четвъртък инфектираните за 14 дни са 96.08 на 100 хиляди души, при 91.59 предходния ден.

Област Враца мина в жълто с над 100 инфектирани на 100 хиляди души. На картата по този индикатор в жълто са и София, Варна и Бургас.

Промяна има и в картата на епидемиологичната конюнктура по райони. Всички пет района, на които е разграничена страната, са в нулевия светлосин стадий. Очаква се обаче западният район 1 да влезе в зеления първи стадий в границите на пет дни.Картата на епидемиологичната конюнктура разделя страната на пет района, като във всеки от тях се следи развиването на пандемията. Сред един от факторите са установяване на стадия, в който се намира даден район, е заетостта на интензивните кревати за заболели с COVID-19.

Според Плана за справяне с COVID-19 точно заетостта на интензивните и леглата за лекуване на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е измежду факторите за налагане на противоепидемични ограничения. Друг фактор, който здравните управляващи наблюдават, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.Четирите стадия, по които се ползват Коронавирус ограниченията са написани в Плана за справяне с COVID-19:

Първият стадий от проекта планува разширение на обсега на обекти и действия, по отношение на които са въведени противоепидемични ограничения, управление спазването на ограничения, основаване на организация за надзор и наблюдаване на ограниченията, предава Дарик Нюз. В сферата на образованието стадий 1 планува проучване за COVID-19 с бързи антигенни проби един път седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия персонал; прекратяване провеждането на проведени действия с възпитаници, включващи визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други Работодателите нямат характерни отговорности, с изключение на общи рекомендации и инструкции.

По отношение на ограниченията - ден по-рано от Столичната община желаеха във всички общински лечебни заведения да бъде въведено условие за носене на маска - както от работещите там медици, по този начин и от пациентите.

може да се следи и разпространяването на COVID-19 в действително време.

Източник: glasnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg