Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната расте. В четвъртък заразените

...
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната расте. В четвъртък заразените
Коментари Харесай

Област Враца също влезе в жълтата ковид зона

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната пораства. В четвъртък инфектираните за 14 дни са 96.08 на 100 хиляди души, при 91.59 предходния ден.

Област Враца мина в жълто с над 100 инфектирани на 100 хиляди души. На картата по този индикатор в жълто са и София, Варна и Бургас.

Промяна има и в картата на епидемиологичната конюнктура по райони. Всички пет района, на които е разграничена страната, са в нулевия светлосин стадий. Очаква се обаче западният район 1 да влезе в зеления първи стадий в границите на пет дни.



Картата на епидемиологичната конюнктура разделя страната на пет района, като във всеки от тях се следи развиването на пандемията. Сред един от факторите са установяване на стадия, в който се намира даден район, е заетостта на интензивните кревати за заболели с COVID-19.

Според Плана за справяне с COVID-19 точно заетостта на интензивните и леглата за лекуване на пациенти с неусложнена форма на COVID-19 е измежду факторите за налагане на противоепидемични ограничения. Друг фактор, който здравните управляващи наблюдават, е натовареността на здравната система на седмична база и 14-дневната заболеваемост от COVID-19.



Четирите стадия, по които се ползват Коронавирус ограниченията са написани в Плана за справяне с COVID-19:

Първият стадий от проекта планува разширение на обсега на обекти и действия, по отношение на които са въведени противоепидемични ограничения, управление спазването на ограничения, основаване на организация за надзор и наблюдаване на ограниченията, предава Дарик Нюз. В сферата на образованието стадий 1 планува проучване за COVID-19 с бързи антигенни проби един път седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия персонал; прекратяване провеждането на проведени действия с възпитаници, включващи визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други Работодателите нямат характерни отговорности, с изключение на общи рекомендации и инструкции.

По отношение на ограниченията - ден по-рано от Столичната община желаеха във всички общински лечебни заведения да бъде въведено условие за носене на маска - както от работещите там медици, по този начин и от пациентите.

може да се следи и разпространяването на COVID-19 в действително време.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР