Двуседмична идилия на остров Майорка, та кой не мечтае за

...
Двуседмична идилия на остров Майорка, та кой не мечтае за
Коментари Харесай

Това се случи на Майорка“ е перфектното лятно четиво

Двуседмична идилия на остров Майорка, та кой не мечтае за ароматите, усетите и пейзажите, които предлага Средиземноморието! Но дали семейство Пост ще успее да се наслаждения на мечтаната почивка, или ориста е приготвила изненада за всеки от тях?

„ Това се случи на Майорка “ разкрива в същност сложността на взаимоотношенията сред хората, както в близостта на фамилния кръг, по този начин и отвън него. Романът на американската майсторка на бестселъри Ема Страуб излиза на български на 25 май с логото на издателство „ Кръг “. Изданието е в превода на Руслана Маргова и със свежата корица на Kontur Creative.

Семейство Пост претърпява сложен интервал. След 35-годишен брак Франи и Джим са изправени пред рецесия в връзките си – Джим е уволнен от работа, откакто е заловен в интимни връзки със своя стажантка.

Франи, която обича да управлява обстановката, от ден на ден осъзнава, че изпуска юздите. Синът им Боби от дълго време е напуснал фамилното гнездо, с цел да сътвори свое със доста по-възрастната си другарка Кармен, само че дали при тях нещата са толкоз розови, колкото наподобяват? Тийнейджърката с разрушено сърце Силвия се впуска в гореща случка със сексапилния си преподавател по испански – начинание, рисково за младо момиче, сложило си за цел да изгуби девствеността си.

Цялата картина се добавя прелестно от най-близките другари на Франи – гей двойката Чарлз и Лорънс, които на пръв взор неразделни, също крият своите секрети.

Затворени дружно в прелестна вила на Майорка, героите поддържат нежен баланс в връзките между тях. А пред читателя през цялото време провокира интерес въпросът „ Кога и по какъв начин ще се обърка всичко? “.

Опитна в разгръщането на сюжети обаче, Страуб довежда обстановката до невъобразима развръзка.

Перфектно преплетените връзки и плътните облици на героите са развити в буйната атмосфера на Майорка: плажове, палми, слънце, танци и доста храна. От страниците на книгата съвсем съумяваме да вкусим острова, да усетим морския бриз и жаркото слънце. И от край до край книгата е подправена с изобилна доза комизъм. Любим разказ на читателите с над 70 хиляди оценки в читателския уебсайт Goodreads. „ Това се случи на Майорка “ е всичко, от което имаме потребност за едно по-добро лятно въодушевление!

Ема Страуб е американска писателка, авторка на 5 бестселъра на „ Ню Йорк Таймс “, измежду които и „ Това се случи на Майорка “. Книгите ѝ са оповестени в над 20 страни. Заедно със брачна половинка ѝ имат самостоятелна книжарница в „ Бруклин “, Ню Йорк.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР