Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще стане

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще стане
Коментари Харесай

Алонсо: Ще стигна до старт №400

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо ще стане водачът с най-вече стартове в историята на шампионата по време на Гран При на Сингапур след две седмици. 

За испанецът това ще бъде присъединяване номер 350, с което ще усъвършенства достижението от 349 на Кими Райконен. Ако Алонсо взе участие във всички останали надпревари до края на сегашния сезон, то той ще приключи акцията с 355 старта.

По-рано този сезон двукратният международен отличник подписа двугодишен контракт с отбора на Астън Мартин, който ще го задържи в Силвъсртоун най-малко до края на сезон 2024. Това ще разреши на испанецът да се бори за дотигането до кота 400, а с предстоящите 24 старта на година, това ще може да се случи към края на 2024 година. Самият испанецът приказва пред медиите по време на уикенда за Гран При на Италия и съобщи, че е сигурен, че ще стигне до тази численост. 
 Алонсо ще кара най-малко 2 години за Астън Мартин Алонсо ще кара най-малко 2 години за Астън Мартин
„ Знам броя надпревари, тъй като си го повторяме всеки уикенд. Аз обаче не се вълнувам доста от това. Щастлив съм да бъде във Формула 1 толкоз дълго, а имам още две или даже повече години, в които ще бъда част от спорта. Със сигурност ще стигна до 400, това е огромна численост. Тя демонстрира моята пристрастеност за спорта и дисциплината, която съблюдавам, с цел да се представям на такова високо равнище толкоз дълго. Ако не правиш това сигурно тимовете няма да ти разрешат да участваш в 400 надпревари “, сподели 41-годишният испанец.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР