Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо прекара общо

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо прекара общо
Коментари Харесай

През 2014 от Ферари предложи договор на Алонсо до 2019

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо прекара общо пет години от своята кариера в спорта в тима на Ферари. Неговият престой в Маранело започва през 2010 и продължи до края на 2014 година.
 Строл описа по какъв начин е привлякъл Алонсо Строл описа по какъв начин е привлякъл Алонсо
В този интервал той завоюва 11 победи и бе покрай това да завоюва още две международни трофеи. В първата си година във Ферари испанецът приключи на четири точки от първенеца Себастиан Фетел, а две години по-късно разликата сред двамата бе три пункта, само че още веднъж в интерес на тогавашния водач на Ред Бул.

Сезон 2013 стартира мощно за Алонсо, който записа три качвания на подиума, от които две победи, в първите пет старта за годината. След това обаче комбинацията Фетел и Ред Бул се оказа прекомерно мощна освен за испанеца и Ферари, само че и за всички останали водачи и тимове на стартовата решетка. В края на сезона германецът завоюва своята четвърта купа, а вторият в крайното класиране Алонсо бе на цели 155 точки зад него.
 Уебър чака Алонсо да остане във Формула 1 още няколко години Уебър чака Алонсо да остане във Формула 1 още няколко години
Трудното начало на турбо-хибридната епоха от страна на Ферари обаче се оказа прекалено много за Алонсо, който избра да се раздели със Скудерията в края на 2014 година, с цел да поема в посока Макларън за възраждането на партньорстово сред английския отбор и Хонда. Всички знаем по какъв начин свърши това, само че можеше ли Алонсо да си спести това прекарване и годините в дъното на колоната?

Съдейки по казаното от самия него пред Radio Barcelona през уикенда това е било повече от допустимо. По думите на испанеца в хода на сезон 2014 от Ферари са му предложили нов контракт, който е щял да го обвърже със Скудерията до края на 2019 година. Тогава обаче той е решил, че комбинацията Макларън-Хонда е по-добрият избор и по тази причина е избрал да се върне в Уокинг.

„ С Ферари бяхме в средата на договарянията през 2014, когато те ми предложиха контракт до 2019. Имах тази оферта, само че бях уверен, че по-добрият ход ще бъде да отида в Макларън-Хонда “, сподели Алонсо.

Трудното начало на сезон 2014 за Ферари докара до раздялата с ръководителя на отбора Стефано Доменикали след единствено три надпревари. Настоящият изпълнителен шеф на Формула 1 бе сменен на поста от Марко Матиачи, които управлява Скудерията до края на 2014 година.

В своя къс престой отпред на „ Черните кончета “ италианският предприемач съумя да притегли в Маранело Фетел, възползвайки се от уговорка в неговия контракт с Ред Бул, която му позволяваше да си тръгне от отбора, в случай че тимът не се показва добре. От 2015 до края на 2018 тимът на Ферари се ръководеше от Маурицио Аривабене, който на собствен ред бе сменен от Матиа Биното през януари 2019 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР