Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо днес направи

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо днес направи
Коментари Харесай

Алонсо с първи тест в подготовката за Дайтона

Двукратният международен първенец във Формула 1 Фернандо Алонсо през днешния ден направи първите си проби с автомобил от клас LMP2, какъвто ще кара на идното си присъединяване в „ 24-те часа на Дайтона”. На „ Моторленд Арагон” испанецът седна зад кормилото на Лижие JS P217, който ще кара за тима на Юнайтед Аутоспортс.

Шефът на Алонсо: Той е все същото конкурентно животно

В понеделник Алонсо за първи път усети какво е да караш LMP1 кола за първи път в Бахрейн, където прекара деня с тима на Тойота поради възможното си присъединяване и в „ 24-те часа на Льо Ман” през идващия юни. След това той хвърча непосредствено за Испания, с цел да почете и другите си задължения.

В днешните проби Алонсо получи помощ от своя предстоящ съотборник Фил Хенсън, а Фелипе Албукерке също беше там за препоръки. Така 36-годишният испанец съумя да извърши 98 обиколки на трасето, в които опитва с разнообразни настройки и конфигурации.

Макларън стачкува против WEC проектите на Алонсо

„ Първите ми проби с Юнайтед Аутоспортс бяха страхотни”, сподели Алонсо. „ Очевидно графикът е доста претрупан във времето до Дайтона, само че беше хубаво да скоча в колата за първи път. Има много скорости и неща, които би трябвало да науча, по тази причина този първи пробег беше значим. Наистина имах опция да се срещна с колата и съм удовлетворен от всичко. Автомобилът бе страховит, а тимът – фантастичен”, добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР