Двукратният световен шампион в скока на височина Мутаз Есса Баршим

...
Двукратният световен шампион в скока на височина Мутаз Есса Баршим
Коментари Харесай

Баршим подкрепя кандидатурата на Доха за домакин на Азиатските игри през 2030 г.

Двукратният международен първенец в скока на височина Мутаз Есса Баршим е измежду групата спортисти, които поддържат кандидатурата на Доха за хазаин на Азиатските игри през 2030 година

Миналата година Баршим сполучливо отбрани международната си купа пред родна аудитория на Световното състезание по лека атлетика в Доха.

Той е също и повторен първенец на Азиатските игри – през 2014 и 2010 година, сребърен олимпийски медалист от Рио де Жанейро 2016 и бронзов от Лондон 2012.
View this post on Instagram

29-годишният Баршим счита, че той самият няма да е измежду участниците на Азиатските игри в Доха през 2030 година, само че съгласно него Доха предлага " някои от най-хубавите места и подготвителни уреди в света ".

" Едно от първите ми надпревари при мъжете беше на Азиатските игри в Гуанджоу през 2010 година и в никакъв случай няма да не помни каква чест беше да пребивавам с моите азиатски братя и сестри.
Смятам, че Азиатските игри през 2030 година ще дойдат прекомерно късно за мен, само че нямам подозрения, че Доха 2030 ще бъде незабравимо събитие ", разяснява Баршим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР