Двукратният олимпийски, световен и европейски шампион на 100 метра за

...
Двукратният олимпийски, световен и европейски шампион на 100 метра за
Коментари Харесай

Британски параолимпиец скочи на местната федерация

Двукратният олимпийски, международен и европейски първенец на 100 метра за хора с увреждания Джони Пийкок (клас Т44) разкритикува Британската атлетика за това, че не е присъединила нито една парадисциплина за Световната купа в Лондон на 14 и 15 юли. 24-годишният британец изрази негодуванието си с подигравателен туит в отговор на оповестеното от локалната атлетика известие, че нямат самообладание да видят английския тим на 14 и 15 юли.

“Какъв необикновен лист с параолимпийски дисциплини! О, почакайте…лошо, няма нито една”, написа Пийкок под поста на Британската атлетика в “Туитър”. Към думите си спортистът е прикрепил емотикон на дребосъче, което се пробва да откри дисциплинираност за спортисти с увреждания благодарение на лупа.

What an amazing line up of paralympic events!!...... oh wait..... my bad, you don’t have any
— Jonnie Peacock (@JonniePeacock) March 14, 2018 24-годишният Пийкок беше подсилен от носителя на три параолимпийски трофеи в хвърлянията Стивън Милър, който написа: “Да, позор е да няма включена параолимпийска дисциплинираност. Нуждаем се от повече надпревари от международна големина в параолимпийската атлетика - в противоположен случай ползата ще намалее.”

На Световната купа по лека атлетика ще вземат участие осем от най-хубавите народи в света - Китай, Франция, Германия, Англия, Ямайка, Полша, Южна Африка и Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР