Двукратният олимпийски шампион в бягането на 800 метра Дейвид Рудиша

...
Двукратният олимпийски шампион в бягането на 800 метра Дейвид Рудиша
Коментари Харесай

Двукратният олимпийски шампион Дейвид Рудиша оцеля в самолетна катастрофа

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Двукратният олимпийски първенец в бягането на 800 метра Дейвид Рудиша оцеля в самолетна злополука. Инцидентът с кениеца е станал в събота. Лекомоторен аероплан с петима души на борда се е разрушил в региона на Каджиадо. Няма починали при злополуката.

Членът на Изпълнителния комитет на федерация по лека атлетика на Кения Барнаба Корир заяви, че ранените пасажери са откарани в болница.

33-годишният Рудиша е повторен олимпийски първенец от Игрите в Лондон 2012 и в Рио де Жанейро 2016 и повторен международен отличник (2011, 2015). Кениецът държи международния връх в коронната си дисциплинираност.

 

Вижте още спортни вести досега:

Клипърс - Бостън 113:93: Втора поредна загуба за келтите в НБА

Лидерът в Източната конференция на НБА на Съединени американски щати и Канада Бостън Селтикс позволи второ следващо проваляне. Този път „ келтите “ отстъпиха пред Лос Анджелис Клипърс с 93:113, а единствено преди няколко дни загибойа и от Голдън Стейт.

Въпреки отрицателната серия Бостън продължава да води в общото класиране с 21 победи и 7 загуби от началото на сезона. Най-резултантни в мача бяха баскетболистите на Клипърс Пол Джордж с 26 точки и Кавай Леонард с 25. За Бостън най-полезен бе Джейсън Тейтъм с 20 точки.

С успеха Клипърс зае 7-мо място в Западната конференция. Там водач продължава да бъде отбора на Ню Орлиънс с 18 триумфа и 8 загуби.

 

Рейнджърс - Ню Джърси 4:3: Отборът от Ню Йорк прекъсна победната серия на „ дяволите “

Филип Хитил вкара в 2:15 минута на продължението, а Ню Йорк Рейнджърс завоюва с 4:3 против Ню Джърси и прекъсна серията на противника от 11 следващи победи като посетител в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада. Винсънт Трочек се отличи с гол и асистенция, Каапо Капо и Крис Крайдър също вкараха, а Игор Шестьоркин отрази 26 шайби.

Нико Хишийр, Доусън Мърсър и Джак Хюз бяха точни на Ню Джърси, който остава водач в Столичната дивизия с 44 точки.

Питсбърг пък реализира шести следващ триумф след 2:1 над гостуващия Далас. Евгени Малкин донесе триумфа с попадение 35 секунди преди края. Пиер-Оливие Жозеф осъществя първия си гол за сезона за домакините, а стражът Тристан Джари парира 26 изстрела. Роопе Хинц се разписа за тексасците.

В същото време Ник Сузуки и Кърби Дак вкараха при дузпите, а Монреал надви с 2:1 над гостуващия Калгари в канадското дерби. Джош Андерсън изравни за домакините в третия интервал, а Джейк Алън приключи с 34 спасявания. Жонатан Юбердо даде задатък на Калгари във втората третина, а Якоб Маркстрьом отрази 37 удара, само че това не беше задоволително.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР