Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви ще

...
Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви ще
Коментари Харесай

Сестри Стоеви се завръщат в Топ 10 на бадминтона

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви ще се завърнат в Топ 10 на международната класация при утрешното възобновяване на класацията на международната федерация (BWF) при женските двойки. Това ще се случи с помощта на чудесното показване на българките във финалите на Световните серии в Бали (Индз) през предходната седмица.

В конкуренцията участваха осемте най-хубави двойки през сезона, като сестрите от Хасково се класираха за 1/2-финалите след две победи и една загуба в група Б. Заради травма в гърба на Габриела двете не излязоха на корта за мача против №4 в света Ким Со-йонг и Конг Хий-йонг (Кор).

Със извоюваните точки от влизането в Топ 4 в Индонезия обаче активът на нашите бадминтонистки нараства до 65 250 т., което ще им разреши да се изкачат от 11-о на 10-о място в класацията на BWF. Ден преди обновяването на ранглистата Стоеви написаха в профила си във " Facebook ":

" Отново в топ 10 на света! Каква стратегия единствено след олимпийските игри в Токио. Не сме мислили, че ще имаме силите да издържим седем седмици компактно с шампионати, само че не щеш ли към този момент шест седмици минаха и остава единствено още една с най-важния шампионат за годината - международното състезание в Уелва. Щастливи сме от резултатите, които постигнахме, а точно те ни върнаха в първите 10 на света. Благодарим за всички положителни и благи мнения. Благодарим, че не спирате да ни подкрепяте. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР