Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Петра Квитова се

...
Двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Петра Квитова се
Коментари Харесай

Петра Квитова е против допускането на тенисисти от Русия и Беларус на Уимбълдън

Двукратната шампионка в шампионатите от Големия шлем Петра Квитова се разгласи срещу допускането на тенисисти от Русия и Беларус по време на тазгодишния Уимбълдън.

Припомняме ви, че във вчерашния ден стана ясно, че, откакто през 2022-а година те не бяха позволени до присъединяване в конкуренцията поради военните дейности в Украйна.

Квитова, чиито две трофеи от Шлема пристигнаха точно в Лондон през 2011 и 2015 година, обаче оказа се, че не поддържа това решение и даже добави, че спортисти от Русия и Беларус не би трябвало да биват позволени и до Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Винаги съм казвала, че съм срещу войната. Тревожа се за украинския народ и украинските състезатели. Оценявам това, че Уимбълдън имаше компликации преди година, когато не се присъждаха точки. Техните спортисти (на Русия и Беларус) не би трябвало да вземат участие и на Олимпийските игри в Париж ", безапелационна е Петра Квитова.

Тази вечер 33-годишната Квитова ще се изправи против миналогодишната шампионка от Уимбълдън Елена Рибакина в спор за купата на шампионата от сериите WTA 1000 в Маями.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР